Gå til sidens hovedinnhold

Bent Inge på plass i Bodø

Artikkelen er over 13 år gammel

Bent Inge Johnsen var ikke i tvil da han ankom Bodø i går. - Det er godt å være tilbake, sier han til Avisa Nordland.

Det var nemlig her karrieren startet for fullt. Etter at Mosjøen hadde møtt Bodø/Glimt i treningskamp i 1992 ble han aktuell for klubben. Den til da ukjente spissen ble hentet nordover av Trond Sollied foran 1993-sesongen.

– Jeg hadde egentlig kuttet ut fotballen. Jeg flyttet til Arendal i 1991 for å bli håndballspiller. Det var litt tilfeldig at jeg spilte for Mosjøen i treningskampen med Bodø/Glimt. Hvis ikke jeg husker feil, så var det Per Joar Hansen som jobbet for å få meg til Glimt, erindrer Johnsen.

Eventyr

Han slo til allerede i debutsesongen for de helgule.

– Hele 1993-sesongen var et eventyr. Vi spilte god fotball og hadde det veldig gøy sammen. Det hele kulminerte med scoring og seier i cupfinalen. Hele sesongen var nok et høydepunkt for meg i Glimt-drakt, selv om jeg opplevde mye fint også etter debutsesongen, medgir helgelendingen som spilte 21 seriekamper og scoret fire mål det året.

Nå er han tilbake i klubben hvor det hele startet. Som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen.

– Jeg har knapt rukket å komme til byen, men jeg kjenner at det kribler. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter, sier Johnsen til avisen.

Riktig valg

I dag leder Bodø/Glimts nye trenerduo sin første Glimt-trening i Nordlandshallen. Under et døgn etter at de landet i Bodø.

– Nå begynner vi å få på plass alt det praktiske rundt flyttingen nordover. Familien kommer etter i midten av måneden. Det skal bli godt å komme i gang med treningene. Jeg føler på meg at jeg har tatt et riktig valg ved å flytte hit, avrunder Johnsen.