Barnas sykkelhelg

SYKKELRITT FOR BARN: Lørdag får barn i Mosjøen anledning til å sykle ritt i Mosjøen sentrum og søndag er det barna i Sandnessjøen sin tur. "Tour of Norway for kids" kommer til Helgeland med tv-kamera og fine premier. (Foto: www.tourkids.no)

SYKKELRITT FOR BARN: Lørdag får barn i Mosjøen anledning til å sykle ritt i Mosjøen sentrum og søndag er det barna i Sandnessjøen sin tur. "Tour of Norway for kids" kommer til Helgeland med tv-kamera og fine premier. (Foto: www.tourkids.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Til helga er det stor sykkelhelg for barn og voksen – og kanskje spesielt for de yngste.

DEL

Sykkelsirkuset "Tour of Norway for kids" kommer til Helgeland fredag, og det blir arrangement i Mosjøen lørdag og Sandnessjøen søndag. I Sandnessjøen er det også sykkelritt i helga, med tempo lørdag og Sandnessjøen Criterium søndag.

– Vi forbereder oss på storinnrykk, sier Mariela Årnes i Sandnessjøen og Omegn Cycleklubb (SOCK).

– Vi har gått ut til skolene for å informere og forventer at påmeldingen øker drastisk i dag, sier Terje Christoffersen i Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOC).

Rundløyper i sentrum

Både i Mosjøen og Sandnessjøen er det rundløyper i sentrum for barna.

– Vi har start på torget og barna skal sykle Sjøgata opp mot Helgeland Sparebank, og en runde videre, sier Terje Christoffersen.

– Miljøgata blir start og mål for oss, men det blir en rundløype, forteller Mirela Årnes, som skal finne den eksakte ruta i samråd med ekspertene som er med i turnekorpset.

Barna vil ikke gå tomhendte fra "Tour Of Norway for kids". En racersykkel vil bli trukket ut til en heldig vinner, men det vil også være gratis t-skjorter, og andre småpremier.

Det er barn fra 0-14 år som får delta i dette arrangementet, og eneste forutsetning for å delta er sykkel og sykkelhjelm.

– Ingen trenger racersykkel og fint utstyr, men hjelm er påbudt forteller Årnes.

Stor påmelding

SOCK har fått kjemperespons blant barna i byen, og onsdag var det nesten 200 påmeldte.

– Vi så at Leknes i Lofoten fikk 366 deltakere da det hele startet tirsdag, og de hadde bare 150 påmeldte to dager før arrangementet. Nå tar vi høyde for at det kommer 300 unger søndag, sier Årnes.

– Påmeldingene her har ikke passert 50 ennå, men vi regner med at dette tar av. Når skolebarna får informasjon tror jeg påmeldingene øker drastisk, sier Christoffersen som minner om at eneste muligheten for å melde seg på er på nettet på adressen www.tourkids.no.

Arrangementet "Tour of Norway for kids" er knyttet til Tour de France som starter i juli, men i år er det utvidet til 40 arrangement over hele landet. Derfor starter det allerede i mai.

På TV

– Alle arrangement blir filmet av TV2, og de sier at det skal redigeres og vises klipp fra alle arrangement i løpet av Tour de France-sendingene, sier Christoffersen.

– Ungene synes det er gøy med t-skjorter med det norske flagget på, så alle får en slik. I tillegg skal vi dele ut trøyer i skikkelig Tour De France-stil, en gul ledertrøye, en grønn spurttrøye og en prikket klatretrøye. Målet med arrangementet er å få opp interessen for sykkelsporten, sier Årnes.

Helgelandstrippel

For 4. året på rad blir Sandnessjøen Criterium og Kleivamila arrangert til helga. På 80- og 90-tallet gikk gaterittet i sentrum, men etter at det kom på terminlistene igjen for tre år siden har det gått utenom sentrum.

– Vi er glad for å ta i bruk sentrum. Nå starter løypa i parken og går oppover til Bjarnetjønna skole og nedover mot rundkjøringa og sentrum igjen. Det har blitt et skikkelig criteriumsritt igjen og rytterne passerer gjennom miljøgata, sier Årnes.

Løypa blir omtrent 3 kilometer lang og skal sykles flere ganger. Dagen før arrangeres tempoen Kleivamila, og begge rittene inngår som tredje og fjerde løp i Helgelandstrippelen.

Artikkeltags