Alt fra 3. divisjon og nedover på herresiden er definert som breddefotball. På Helgeland er det dermed bare breddeklubber.

Mo IL og Medkila rykker ned i HÅNO-serien, og der blir det fire lag fra Helgeland. Melbo og Fauske/Sprint kommer opp fra 4. divisjon etter at Lofoten, Innstranden og Hardhaus rykket ned.

Disse lagene er med, og det er verdt å merke seg at det bare er tre fra Hålogaland:

Bodø/Glimt 2, Fauske/Sprint, Grand Bodø, Junkeren, Medkila, Melbo, Mo IL, Mosjøen, Sandnessjøen, Sortland, Stålkameratene, Tverlandet

Fordeling: 4–6

HESA-serien neste år vil bestå av Åga IL, Herøy/Dønna, Brønnøysund og Grane fra Helgeland. Saltenlagene blir Innstranden, Hulløy, Grand B, Saltdalskameratene, Drag og Sørfold.

Fordelingen mellom Helgeland og Salten blir altså 4–6 som i år. Årsaken til at det bare er 10 lag i HESA-serien er et ønske fra klubbene.

– Da vi hadde dette oppe sist var det et ønske om 10 lag. Skulle klubbene ønske noe annet kan det tidligst gjennomføres fra 2016, sier Frank Aas i Nordland fotballkrets.

I 2. divisjon kvinner er det usikkert hvem som melder seg på, men Halsøy og Bossmo/Ytteren er sannsynligvis med fra Helgeland.

– Samme som i år

Når det gjelder 5. divisjon neste år må serieansvarlig Frank Aas avvente påmeldingen.

– Det kan bli samme opplegg som i år med en vårserie og en delt høstserie. Klubbene var ganske fornøyd med årets opplegg. Får vi flere påmeldte lag kan vi dele opp i to avdelinger, men det blir ikke klart før alle påmeldinger er gjort. Det blir uansett ikke en 6. divisjon neste år, sier han.

Et annet spørsmål er hvem som får bli med i cupen neste år. Grane ble nummer to i 4. divisjon, og kan være aktuell.

– Alle 3. div lag spiller kvalik. Blir det plasser til overs kommer en geografisk fordeling. Dette vet vi ikke i før i februar så gladnyheten får vente til da.