ARTICLETITLE

Av
Artikkelen er over 14 år gammel
DEL

Norske lag i Multisport-VM

Aldri har et norsk lag fullført Adventure Racing World Championship (ARWC). I dag forsøker to norske lag seg på den 800 kilometer lange løypa.

Av Per Vikan

VM starter i dag onsdag fra Hemavan/Tärnaby i Sverige. De har 800 km foran seg, og løypa går fra Sverige og over store deler av Helgeland i Norge. Totalt skal de klatre 15.000 høydemeter, blant annet over Okstindbreen, Svartisen og over De Syv Søstre på Helgeland.

De 32 lagene fra 15 nasjoner skal gjennom terrengsykling, havpadling, fjellklatrring, rulleskøyter, sparkesykkel, svømming og elvepadling ta seg fram gjennom løypa. De skal passere 31 sjekkpunkter før de kommer i mål tidligst mandag ettermiddag.

- Vi har en to-dagers konkurranse i Narvik bak oss i sommer, men dette er helt klart en tøffere utfordring. Målet vårt er å gjennomføre, sier Anders Hauge, kaptein på Multitude Salomon.

- Laget vårt gjennomførte en tre-dagers konkurranse i Karlstad, og vi vil også være fornøyd hvis vi kommer til mål. I forrige VM var det vel kun en femtedel av lagene som kom seg til mål, sier Reto Tröndler, sveitseren som bor i Norge og er kaptein på Norrøna Multitude.

Hvert lag må ha begge kjønn representert, og de fleste har en jente på laget. Tidligere langrennsløper Lene Pedersen er med på Multitude Salomon.

- Det kommer til å bli en kjempeopplevelse. Det blir nok helt sikkert veldig tungt, men jeg tror at det kommer til å bli morsomt. Det er ikke hver dag man får en mulighet som dette, sier Lene Pedersen.

Bilde VM Multisport 1

Multitude Salomon. Fra venstre Håvard Jenssen, Oslo, Anders Hauge, Bærum, Gaute Stavik, Molde og Lene Pedersen, Bodø. (Foto: Per Vikan)

Bilde VM Multisport 2

Norrøna-Multitude. Fra venstre Bård Smestad, Stjørdal, Benita Lundgren, Sverige/Oslo, Reto Tröndler, Sveits/Oslo og Are G. Berg, Oslo. (Foto: Per Vikan)

Artikkeltags