Arrangerer Vefsntråkket

Artikkelen er over 16 år gammel

Den nye sykkelklubben i Mosjøen skal ha tre arrangement i sin første sesong. Det første blir Vefsntråkket, som de har tatt over etter Halsøy IL.

DEL

Mosjøen og Omegn Cykleklubb (MOC) skal arrangere Vefsntråkket 5. juni, og dette rittet er samtidig det andre arrangementet i trimkarusellen i Vefsn.

19. juni arrangerer de et offroadritt i Mosåsen, og 4. september skal de forsøke seg med Verstingen. Klubben ble stiftet i høst og innmelding i forbund og idrettskrets er akkurat gjennomført. Det har skjedd mye på kort tid.

Størst i nord

MOC har hatt en enorm start, og medlemstallet nærmer seg raskt 100. De har allerede blitt den største sykkelklubben i Nord-Norge, og leder Per Inge Hestetræet er spesielt imponert over at jentene kommer til klubben.

– Vi har 41 jenter på medlemslista, og det hadde vi kanskje ikke tort å håpe på da vi startet, sier han. Det er en fornøyd leder som nesten daglig mottar innmeldinger på mail.

– Det er like før vi runder 100, og det er litt av en rekord. Før vi startet trodde vi på 50 medlemmer, og etterpå justerte vi litt oppover, men det er utrolig at vi skulle nå 100 medlemmer så raskt.

Satser bredt

Med så mange medlemmer blir det selvsagt forventninger til det klubben klarer å tilby. Lederen er fullstendig klar over at medlemstallet forplikter.

– Vi har nesten bare aktive medlemmer, og det er klart at vi må tilby mye. Det vi hadde i høst var to utetreninger, pluss ei allsidig innetrening på Mosjøen skole og en spinntime på Helsehuset. Nå har vi fortsatt innetreninger, og jeg regner med at vi til våren må dra i gang enda mer, sier Hestetræet.

For å få med medlemmene til å delta i trimkarusellen i Vefsn starter klubben med egen skitrening til uka.

– Onsdag skal Ulf Bastholm fra Mosjøen Ski ha første skitrening med oss. Jeg er spent på oppslutningen, for dette er noe helt nytt for oss.

Vil bli arrangør

Det blir en hektisk sesong for sykkelklubben, både når det gjelder organisering og gjennomføring av trening og på arrangementssida. Første arrangement er Vefsntråkket.

– Vi har overtatt Vefsntråkket i full forståelse med Halsøy IL, og vi tenkte også vi skulle ta opp igjen 17. mai-rittet som Halsøy arrangerte tidligere. Nå ser vi at det for blir hektisk i vår første sesong, og vi forsøker oss kanskje med gateritt neste år. Vi har planlagt hvordan vi skal kjøre rittet, men vi må være sikker på at vi har kapasitet, sier lederen, som trekker fram sportslig ansvarlig Tom Eriksen når det gjelder arrangement.

– Tom har mange idéer, og han er en pådriver for å få ny aktivitet.

Verstingen

– Den villeste idéen er Verstingen, men samtidig det arrangementet som kan gi størst publisitet, sier Per Inge Hestetræet.

Planen er å sykle opp Øydalen på formiddagen, og med utgangspunkt i tidene starte fra byen om ettermiddagen og sykle/løpe opp til Øyfjellvarden.

– Det er mange i Vefsn som har opplevd internkonkurranser om å komme først til Varden. Dette var vanlig for mange år siden, så egentlig setter vi en gammel tradisjon inn i et nytt system, sier Jan Gunnar Eidstø, som sitter i styret i klubben.

– Tom Eriksen jobber med å få TV-folk til å tenne på idéen, og klarer han det vil nok dette bli stort. Men vi kommer til å arrangere det uansett tv-dekning, sier Hestetræet.

Artikkeltags