I første omgang landet verdens beste kvinnelige skihopper på 76,5 meter, halvannen meter bak sin egen bakkerekord. Det gikk ikke bedre enn at Sagen måtte nedi med rumpa etter den harde landingen.

Latter

Istedenfor skuffelse over fallet, hørtes latter fra Sagen umiddelbart etter nedslaget. Det var tydelig at hun hadde det gøy på hjemmebane i Vefsn.

– Det var fall, men likevel et sinnsykt artig hopp, hikstet Remma-hopperen etter lørdagens lengste hopp i Storhaugbakken i Vefsn.

Bakkerekorden hennes fra i fjor på 78 meter var det vanskelig å gjøre noe med lørdag.

– Det er mer snø i år enn i fjor, og da blir faktisk vanskeligere å nå opp mot det hoppet. Jeg tror det går an å hoppe så langt nå, men det vil være komplett umulig å holde seg på beina, uttalte Anette før hun gikk løs på andre omgang hvor hun hoppet 74 meter.

Kort ferie

Hele den siste uka har Anette vært hjemme i Vefsn på en kort ferie, og da er det en selvfølgelighet å delta i Vårhopprennet.

– Dette er den eneste ferien jeg får, og nå er det snart slutt. Vi starter snart oppkjøringa til sommersesongen, og da må jeg reise sørover hvor det blir trening for fulle mugger, sier hun.

Anette vant sin klasse i Vårhopprennet lørdag, men selv med fall var hun bare 3,2 poeng bak beste mannlige senior, Joakim Klaussen Aakvik fra Mosjøen IL.