29 hardhauser

Artikkelen er over 15 år gammel

Til sammen 29 spreke kvinner og menn sprang over mål under søndagens Reinfjellmarsj og oppfylte kravene til å bli kalt Vefsnhardhaus. Raskest i løypa var hardhausen Tom Roger Tangen.

DEL

Vefsnhardhausen ble første gang etablert som en trimkarusell i for, der deltakerne må gå Hjartfjellrennet på ski, delta i Vefsntråkket på sykkel og til sist gjennomføre Reinfjellamarsjens lengste løype.

Foruten de som kjempet om hardhaustittelen, deltok 18 løpere på tid, slik at 47 konkurrenter la ut på fellesstarten fra Langvassgården. Trimmere i alle aldre gikk enten hele løypa eller valgte å fullføre minimarsjen på om lag ei mil.

Nær 150 deltakere

I alt deltok nær 150 personer i de ulike klasser og distanser og dette er en bra økning i forhold til året før, da 90 stilte opp til start.

– Jeg fikk ganske snart ei lita luke, men det var først etter at jeg hadde passert Middagstjønna at jeg fikk større forsprang. Derfra og inn til mål fikk jeg mer forsprang, sier Tom Roger Tangen etter målpassering.

Han kom inn på tida 1.32.23, mens han vant løpet i fjor på nær fire minutter bedre tid. Noe av grunnen til tidsforskjellen forklarer han med at det vart noe glatt i år og at det derfor var mer krevende å løpe.

Nest beste tid hadde Rune Sirijord på 1.36.07.

Hurtigst blant kvinnene var Unni Vatshaug, som kom inn på tida 1.58.55. Trond Nyland kom rett fra Birkebeinerløpet på sykkel dagen før til Reinfjellmarsjen søndag for å oppfylle kravene til Vefsnhardhausen. Under sykkelrittet hadde han veltet og bristet to ribbein, men fullførte konkurransen. Fullførte gjorde han også søndag.

– Det kjennes at det gjør vondt, men jeg hadde lyst å være med i årets Reinfjellamarsj og stort sett har det gått bra, sier Nyland etter innkomst. Andre hardhauser som ikke konkurrerte om tittelen, men deltok i løpet, var Trond Sjåvik og Eiolf Eivindsen. De hadde jogget fra Mosjøen til startstedet.

Trimmere

Fornøyde trimmere var det mange av denne søndagen og blant den yngre garde var Marlene Slydahl (8). Hun gikk sammen med mamma Karine og Julie Sørum (12). Pappa Rune stilte i gruppa aktive og sprang for å bli Vefsnhardhaus. – Marlene var fast bestemt på å delta i dag. Hun ville ikke høre noe om at hun kunne slippe å ta turen på grunn av at det regnet og ble bløtt, forteller mamma Karine.

Vel i mål møtte vi dem igjen og Marlene var svært fornøyd med innsatsen. Turen hadde vært fin, men hun syntes at pappa kom seint i mål.

Artikkeltags