28. plass i sykkelmaraton

Artikkelen er over 15 år gammel

Tom Eriksen gjorde en kjempeinnsats i den 11 mil lange Finnmarksturen i Ludvika i Sverige. Med den svenske eliten på plass fikk han sin hittil beste plassering i svenske terrengritt.

DEL

Det svenske mesterskapet i sykkelmaraton var innlagt i rittet, og det visste ikke Eriksen om da han meldte seg på.

– Jeg ble litt overrasket før start da jeg ble kjent med at dette var svensk mesterskap i tillegg til et vanlig terrengritt. Men det gikk over all forventning, og jeg er skikkelig fornøyd med hele løpet, sier han.

Knallhardt ritt

Finnmarksturen er det hardeste terrengrittet i Sverige. Ikke bare på grunn av lengden på 11,2 mil, men også fordi det er svært mye terreng i forhold til mange andre ritt.

– Jeg trodde en stund at utstyret skulle ødelegges totalt på steinene enkelte steder. Heldigvis klarte jeg meg uten uhell av noe slag. Jeg slapp også unna punktering, sier en fornøyd Eriksen. Han har syklet Finnmarksturen tidligere, og visste hva han gikk til. Han har også etterhvert fått masse erfaring med svenske terrengritt.

– Jeg deltar i Sverige fordi jeg ønsker mer terreng enn det er i de norske rittene.

Bedre plassering

Tidligere i sommer var han med i MTB Vättern, et terrengritt på litt over sju mil, og der kom han blant de 50 beste. Søndag gjorde han et mye bedre løp og slo mange av de han kom bak sist.

– Sammenlignet med dette rittet gjorde jeg en bedre innsats, og jeg følte meg også i bedre form enn noensinne. Jeg tok ikke sjansen på å følge teten lenger enn til vi hadde syklet fem mil. Da slapp jeg, og konsentrerte meg om å kjøre mitt eget løp, sier han. Han forteller at han fikk betalt for det mot slutten.

– I løpet av de siste milene tok jeg igjen mange, og jeg ble ikke slått med så mye av de beste. Det var en god opplevelse å kunne trå til på slutten, sier han.

Med seg til Sverige hadde han Kristin Engen fra MOC, men hun var innblandet i et velt og måtte bryte etter fire mil.

Resultater:

Menn:

1. Philip Tavell, Kvänums If 4:00:52

2. Fredrik Eriksson, Upsala Ck 4:02:01

3. Fredrik Modin, Csk Ludvika 4:02:57

12. Henning Weaas, Lillehammer Ck 4:15:53

16. Trond Aarstad, Granli Il 4:18:13

28. Tom Eriksen, MOC 4:26:05 29

(1070 gjennomførte)

Kvinner:

1. Hanna Bergman, Slätta Mtb 4:50:48

2 Erica Österlund, Borlänge Ck 4:58:15

3 Ulrika Wånggren, Motala Aif Ck 4:59:43

(68 gjennomførte)

Artikkeltags