100km/t i kroppssele

Artikkelen er over 14 år gammel

Deltakerne i VM i Multisport skal kaste seg ut i et nesten 100 meter høyt juv i Hattfjelldal. Hengende i en kroppssele oppnår de kanskje 100km/t før de får en bråbrems i bunnen av juvet.

DEL

Spørsmålet om hvilken utfordring deltakerne får i Hattfjelldal er nå oppklart. De skal kaste seg utfor i juvet ved Tjuvhola like ved Hattfjelldal sentrum, og i løpet av 300 meter får de skikkelig fart.

– De skal få en fantastisk flyfølelse, sier Peter Magnusson i Peak Experience. Han og kompisen Johan startet rigging av utstyret i går.

Gammelt lekested

Deltakerne i VM er godt vant med ekstremsport, men det de skal gjennom i Hattfjelldal er kanskje noe uvant.

– De får seg nok en overraskelse når de kommer hit og titter ned i juvet. Kanskje de får den store skjelven, sier Espen Løkholm som har vært lokal kjentmann sammen med Hege Dalen for å finne et egnet område for en stor utfordring.

– Dette er et sted som ungdom i Hattfjelldal har brukt i alle tider. Det var nok mer brukt tidligere, for nå er vi mer forsiktige med å slippe ungdommen løs i vilt terreng, sier han.

Tjuvhola ligger midt oppe i fjellveggen i juvet, og mange hattfjelldalinger har hatt spennende opplevelser her.

Høyt og fort

– Vi driver med arrangement av ulik sort og strikkhopping, ballongflyging og denne aktiviteten er våre hovedaktiviteter, sier Peter Magnusson.

I juvet i Hattfjelldal skal han rigge videre i dag, men regner med at det blir en bane på omlag 300 meter.

– Vi må teste ut både lengde og vinkel for å finne den rette farten. Det vi ønsker er en utfordring som setter deltakerne på prøve, og jeg tipper at både starten og oppbremsinga blir noe de husker, sier han.

Etter en økende aksellerasjon på bortimot 300 meter skal deltakerne bremses opp på snaue ti meter.

– Det bruker å bli en påkjenning, men dette er folk som tåler det det meste.

Publikum får anledning til å se stuntet i Hattfjelldal fra klokka ti torsdag formiddag. Da kommer de første lagene på sykkel fra Hemavan.

Artikkeltags