Seier i første hjemmekamp

Artikkelen er over 12 år gammel

I første seniorkamp på eget kunstgress ble det tre poeng på Olderskog IL.

DEL

Det er mange år siden sist Olderskog IL stilte med seniorlag i fotball. I fjor fikk idrettslaget egen kunstgressbane, og det smakte svært godt med tre poeng til hjemmelaget i første seriekamp på nymatta.

– Joda, vi er rimelig godt fornøyd med dette, gliser spillende trener Rune Edvardsen.

Bare Jørgen scorer

Kampen ble preget av duellspill på midtbanen, med mange avblåsninger fra dommer Knut Antonsen. Men det var hjemmelaget som kom til de største sjansene, og hadde en fortjent 2-målsledelse da pausesignalet gikk.

Olderskog IL har scoret tre mål så langt i sesongen, og alle nettkjenningene er signert junioren Jørgen Nergård (18).

Lørdag satte han først et frispark utagbart til side for keeper Sigfred Grønbeck i Vevelstads mål. Fem minutter senere laget han 2-0 på straffe etter at Rune Edvardsen ble felt innenfor Vevelstads 16-meter.

Spenning igjen

Hjemmelaget burde hatt en større ledelse til pause. Gunnleiv Birkeland og Stian Krutå var ved til sammen tre anledninger alene med Vevelstads keeper uten å få nettkjenning.

I stedet ble det spenning i kampen igjen etter fem minutter av andre omgang.

Robert Meyer ble spilt fri av Sverre Larsen. Den tidligere MIL og BIL-spilleren har fortsatt farta inne og gjorde ingen feil mot OIL-keeper Ivan Kleven.

Vevelstad reddet en ball på streken, og Olderskog var heldige som unngikk utligning da Tommy Hansen headet like utenfor 14 minutter før slutt. Men flere scoringer ble det ikke, og Olderskog kan smykke seg med sine første tre poeng i år.

Fornøyd med tap

Vevelstad har et svært ungt og urutinert lag, og har ikke de samme treningsmulighetene som lagene fra mosjøområdet. Trener Stein Andre Olsen var fornøyd med det knepne tapet lørdag.

– Vi vant 2. omgang, og det var mye positivt i det vi gjorde ellers også. Kantspillet vårt er for dårlig ennå, men jeg tror at det vil komme seg når vi nå er i gang med skikkelige treninger. Olderskog skal ikke føle seg trygge på seier når de gjester oss på Åsmyra senere i sommer, sier Olsen.

Artikkeltags