Gå til sidens hovedinnhold

18 barn var med på ferie for alle - fotball, blåbær og mye lek

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er lett å få nye venner på Ferie for alle. Alle bor tett, spiser sammen og finner på mye artig fra tidlig til seint.

Seks familier fra fire helgelandskommuner har vært med Vefsn Røde Kors på Ferie for alle på Karihaug i Bleikvasslia.

Til sammen var vi 18 barn fra ett til 18 år, ni foreldre og sju frivillige som ferierte sammen i fire dager i månedsskiftet juli/august.

I år hadde vi valgt et helt perfekt tidspunkt, for vi fikk bare ei regnskur i løpet av ferien, og akkurat da den kom spiste vi lunsj inne i spisesalen. Vi ventet lenge på sommeren i år, men dermed var den desto deiligere da den først kom. Vi målte opp mot 30 grader, og da var det ekstra godt å bade ved Køtaplassen, en idyllisk grillplass som bygdelaget har laget i stand ved Bleikvasselva like ved Karihaug. Vannet var deilig, selv om det var litt grumsete! Og medbrakt matpakke, pølser og pinnebrød smakte helt fortreffelig etter badingen.

Ellers spilte vi fotball, plukket blåbær, lekte i graset og i grusen, prøvde oss på quiz og hadde sekkeløp og potetløp.Vi padlet kano og prøvde å fiske. Innimellom ble det tid til gode samtaler eller bare døsing i sola.

Karihaug har fine flersengsrom med plass til totalt 60 personer. Det er dusj og toalett på gangen og stedet tilbyr helpensjon i en romslig spisesal. Vi spiste fire måltider om dagen med god hjemmelaget mat. Det er flere koselige salonger og møterom, men akkurat denne uke var været så bra at vi var mest ute.

Familiesamvær

Røde Kors arrangerer Ferie for alle over hele landet i skoleferiene fordi vi mener at det er viktig at hele familien får anledning til å reise på ferie sammen. Det gir mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner. Familier som får være med på Ferie for alle har ikke andre tilsvarende tilbud, og har levd i en situasjon med svak økonomi over tid.

Et slikt gratis ferieopphold tilbys familier som har minst ett barn i alderen 6-13 år. Vi legger vekt på å være utendørs store deler av tida, og de frivillige hjelper til med å organisere varierte aktiviteter.

Men det er alltid foreldrene som har ansvaret for barna sine, og familiene kan selv velge om de vil være med på felles aktiviteter eller være for seg selv.

Gaver

I år får alle barna som deltar på Ferie for alle i hele Norge en sekk, en fotball og ei drikkeflaske i gave fra Coop. Enda bedre er det at Coop betaler medlemsskap og treningsavgift, slik at alle barna skal ha mulighet til å være med på en idrettsaktivitet i år og hele neste år.

Vefsn Røde Kors får økonomisk støtte fra Norges Røde Kors til å gjennomføre Ferie for alle. Men vi har også fått verdifull støtte fra Alcoa gjennom «Tenn et lys»-aksjonen før jul. Også penger som lokalforeningen selv skaffer, for eksempel fra salg i Bruktbutikken er med å dekke kostnadene til dette og til mange andre aktivitetsprosjekter for unge og eldre.

I Nordland blir det gjennomført åtte Ferie for alle-arrangementer i år på forskjellige steder i fylket.

Tekst og foto: Asbjørg Sande, ferieleder i Vefsn Røde Kors

Kommentarer til denne saken