Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk konfirmantene fra Mosjøen i 1967

Artikkelen er over 4 år gammel

Omkring 40 av dem som ble konfirmert i Dolstad i 1967, møttes i Mosjøen helga 8.–9. juli. Nesten halvparten av de påmeldte bor nå utenfor Mosjøen-området, og mange hadde ikke sett hverandre på mange tiår.

Det blir en egen stemning på slike treff, og mange spør seg: Vil jeg kjenne igjen mange av disse som nå er blitt 65 år? Vil jeg bli gjenkjent av mange? Og hvordan vil kontakten bli nå?

Lørdag møttes de på først Kaffistova. Spente og forventningsfulle blikk streifet fra ansikt til ansikt. Så oppdaget de noen som de kjente godt i ungdomstida. Gledeshyl og klemmer preget forsamlingen de første minuttene. Og flere blikk møttes etter hvert som navnene ble lest opp og de frammøtte 50-årskonfirmanter ble presentert.

Søndag formiddag var de til gudstjeneste i Dolstad kirke. Under kunngjøringene ble de presentert for menigheten. Flere av 50-årskonfirmantene kom etterpå og skrøt av presten, Ragnhild Fasseland. Og noen spurte hvor det var blitt av salmene de lærte for 50 år siden. Kirken har jo fått to nye salmebøker siden deres konfirmasjon.

Umiddelbart etter gudstjenesten ble de oppmøtte 50-årskonfirmantene fotografert.

Så dro de til Bedehuset hvor det ble servert en gryterett og kaffe og kaker. Her fikk de bedre tid til å prate med hverandre. Og her ble hver deltaker oppfordret til å si litt mer om seg selv. De nevnte bostedet sitt, flere fortalte kort om yrket sitt, noen nevne antall barn og barnebarn. Og mange ga uttrykk for det positive ved å være pensjonist!

En av deltakerne hadde med en kalender med bilde av konfirmant-gruppene i 1967, og en hadde et eksemplar av boka de hadde brukt i konfirmantundervisningen. Også dette bidro til minnene fra denne tenåringsperioden.

Programmet besto også av allsang, og av visesang ved Ellen Steffenrem. En fra menighetsrådet hadde en liten tale om å akseptere seg selv, også når alderen setter sine spor.

Da de skiltes den søndagen, ble det vekslet mange håndtrykk og ytringer om den positive opplevelsen ved å få møtes på denne måten.

Kommentarer til denne saken