Gå til sidens hovedinnhold

Hyggestund med sang

Fredlundskogen

Artikkelen er over 5 år gammel

Det ble gjenhør med gamle og kjente sanger da Vefsn demensforening inviterte pasienter og pårørende til hyggestund ved Fredlundskogen.

Ellen Steffenrem hadde sagt ja til å synge og spille og sammen med traktering av smørbrød ble det en trivelig søndag ettermiddag for alle som møtte fram.

– Vi gjør dette som et ekstra tiltak for pasientene etter at foreningen har fått pengegaver fra pårørende etter begravelser. Hensikten var at pengene skulle nyttes til glede for de demente, forteller Turid Myrnes Olaussen, leder i foreningen.

Sammen med henne stiller flere av medlemmene i foreningen og sørger for servering og prat.

– Dette var hyggelig, mener Raina Strøm, som er her for å besøke sin mor Edel Strøm.

Moren fikk plass ved Fredlundskogen etter at hun hadde bodd heime alene og hadde behov for hjelp. For datteren føles det trygt og hun ser at moren har det bra. Edel Strøm er enig og smiler fornøyd.

Lederen i foreningen forteller at de har drevet med faste kafetilbud ved Parken bo og servicesenter og ved Vefsn sykehjem. Nå er det også startet med et kafetilbud ved Fredlundskogen og målet er at dette skal være et positivt innslag i hverdagen og at det også er åpent for pårørende og besøkende.

Sist søndag var mange av pasientene ved Fredlundskogen til stede på hyggekvelden sammen med pårørende og ansatte. Noen koste seg ekstra da Ellen Steffenrem blant annet sang kjente tekster av Prøysen og Vidar Sandbeck. Enkelte av pasientene sang også med.

Kommentarer til denne saken