Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker flere medlemmer

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi ønsker oss flere medlemmer, sier leder Ingrid Straum i Hegeland sør AAF, den lokal foreningen for Norges Astma- Og Allergiforbund, som dekker Sør- og Midt-Helgeland.

Oppfordringen går til alle som plages med forskjellige allergier og astma. Mange reagerer på mat, på husdyr og pollen. Mange er også overfølsom for diverse lukter som parfyme, kjemikalier eller røyk.

– Akkurat disse tingene vet vi en del om i foreningen og vi vil gjerne hjelpe andre. Selvsagt finnes det kunnskap om dette på nettet, men det er viktig å møte andre mennesker og gjøre ting sammen – aktiviteter som kan gjøre hverdagen enklere for den som lider av astma og/eller allergi, sier Bård Svendsen.

– Bakekurs for allergikere eller bassengkvelder er aktiviteter som kan arrangeres lokalt. For familier som har barn med slike plager er vi behjelpelig med råd og støtte, noe som kan gjøre hverdagen lettere.

Norges Astma- og Allergiforbundet (NAAF) har mye å tilby sine medlemmer og den lokale foreningen ønsker å opplyse om den hjelp som astmatikere og allergikere kan få, sier Bård Svendsen, som har vært engasjert i foreningen i mange år.

Tilbud

Blant tilbudene gjennom NAAF er et opphold på Geilomo barnesykehus. Dette er en spesialinstitusjon som gir behandlings- og habiliteringstilbud til barn med astma, allergi, eksem og hjertefeil. Tilbudet gjelder barn i skolepliktig alder, fra 1. til 10. klasse.

Der det er behov for det, tilbyr sykehuset opphold for én eller begge foreldre. Geilomo har tilknyttet egne leger, klinisk ernæringsfysiolog og sosionom i tillegg til sykepleiere, fysioterapeuter, idrettspedagoger og fritidsledere.

Et annet tilbud er turer til Valle Marina, som ligger på sydspissen av Gran Canaria og er den delen av Det norske Helsesenter som eies og drives av Norges Astma- og Allergiforbund. Klimaet er spesielt gunstig for mennesker med lungesykdommer, hud- og allergiproblemer. For medlemmene i AAF er det absolutt gunstige priser, opplyser Ingrid Straum.

Årsmøte

Onsdag 17. februar er det årsmøte på Fru Haugans Hotel.

– Vi håper at mennesker som ønsker å vite mer om hvordan det går an å få en bedre hverdag når man har luftveisproblemer eller plages med allergier av en eller annen art, vil komme på møtet. Det er mye å hente ved å være medlem og så er det så mye triveligere når vi er mange, smiler Svendsen.

Kommentarer til denne saken