Gå til sidens hovedinnhold

Liv Andrea får drømmestipendet: - Jeg vil være en nyskapende komponist som hele tiden utvikler meg

50 unge i alderen 18–25 år rundt om i hele landet skal få hvert sitt drømmestipend pålydende 30.000 kroner.  Liv Andrea Hauge fra Mosjøen er en av tre mottakere i Nordland. 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Liv Andrea Hauge får stipendet i kategorien musikk. To andre utøvere fra Nordland får også stipendet; Johan Kristian Gjertsen fra Flakstad og Ellinor Staurbakk fra Steigen.

I søknaden sin til drømmestipendet skriver Liv Andra Hauge at hun er pianist og komponist som hovedsakelig jobber innen jazz.

- Jeg spiller i flere band og jobber for tiden også med et soloprosjekt. Jeg har spilt og sunget hele livet, og er veldig glad jeg får være en del av musikkmiljøet i Oslo. Kongle Trio er for tiden mitt hovedprosjekt som pianist og komponist, skriver hun.

Til sommeren kommer stipendvinneren til Mosjøen for å ha konsert sammen med Kongle trio under Festspillene Helgeland.

Les også

Planlegger hundre store og små innslag i uka før Byfesten

Kommentarer til denne saken