"Lite barnehage med Leirfjord Ap"

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Leirfjord Ap brukte mye tid i kommunestyret 16.12. til å snakke ned budsjettet som ble vedtatt. I referatet fra kommunestyret i HB 18.12.20 er det viet lite spalteplass til Aps eget forslag, men mest deres påstander om urealisme i budsjettet som ble vedtatt.

Jeg vil først påpeke at hvis vi skal snakke om realisme, må noen forslag fra Ap sitt budsjett også kommenteres. Det er ingen realisme i å foreslå å legge ned oppvekstsentrene i kommunen uten at det er flertall for dette i kommunestyret. 12 av 19 representanter stemte mot endringer i skolestrukturen så sent som 18. november. Ap sitt budsjettforslag var dermed helt urealistisk.

Ikke nok med dette. For å få frem gode tall i budsjettet foreslo Ap å legge ned fire barnehageavdelinger. I sitt endringsforslag til rådmannens innstilling foreslo Ap å legge ned Ulvangen og Tverlandet barnehage. Fra før hadde rådmannen foreslått å legge ned to avdelinger i sitt budsjettforslag. Ap reverserte ikke rådmannens forslag om barnehagekutt i sitt forslag.

Jeg antar at rådmannens forslag henger sammen med kommunestyrets vedtak om ikke å legge ned barnehagene i Ulvangen og på Tverlandet. Når Tverlandet og Ulvangen består er det rom for å kutte to avdeliger på Leland uten at dette gir for lite barnehageplasser i kommunen.

Da rådmannen i forbindelse med omstillingsprosjektet foreslo nedleggelse av barnehagene i Ulvangen og på Tverlandet var planen at barna skulle overføres til henholdsvis Leland og Leines. Med Ap sitt forslag ville alle barn fra Ulvangen og Tverlandet stått uten barnehageplass fra neste høst.

Hvis noen fra Ap skulle finne på å svare på dette innlegget antar jeg at de vil si at deres forslag skyldes en inkurie. Det blir imidlertid en ganske pinlig inkurie når de selv vier så stor oppmerksomhet på det de mener er andres inkompetanse og urealisme. Hvis Ap hadde brukt litt mer tid på å kvalitetssikre egne tall istedenfor å angripe andres, hadde de kanskje oppdaget denne åpenbare urimeligheten.

Det må jo også sies at hvis Ap hadde budsjettert på en fornuftig måte, og tilbydd barna fra Tverlandet og Ulvangen barnehageplass, ville de ha oppdaget at det er svært lite økonomisk besparelse i å legge ned distriktsbarnehagene. Når de i tillegg forslår økt pris på SFO, økt eiendomskatt samt nedleggelse av kommunale veier spørs det jo om ikke politikken deres ville blitt et rent tapsprosjekt i form av færre innbyggere i kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken