Gå til sidens hovedinnhold

Leteaksjonen i Børgefjell: Den savnede mannen er funnet i god behold

Da mannen ikke møtte opp til avtalt hytte var kompisen rask til å melde han savnet. Like etter klokka ni onsdag melder politiet at mannen er funnet.

(Namdalsavisa)

NAMSSKOGAN: – Status nå er at vi søker etter mannen for full styrke, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Politiet.

Mannen som er meldt savnet skal være en svensk person i 50-årene, og skulle etter avtale med kompisen – treffes på Namskrokhytta i Børgefjell.

Turkameraten varslet politiet rundt ettida i natt.

– De hadde vært på tur sammen, men valgte to forskjellige ruter til den nevnte hytta. Siden da har de ikke sett hverandre, forteller Johnsen.

Ingen funn

Både helikopter og letemannskap bidrar i søket, som så langt ikke har gitt noen resultater.

– Det er vanskelig å få tilkalt bakkemannskap midt på natta, men vi er i dialog med røde kors og sivilforsvaret – samtidig som personell fra norsk folkehjelp og norske redningshunder bistår i søket.

– Hvordan vil du beskrive søksområdet?

– Det er lyst om natta, været er også greit, noe som gjør det lettere for helikopteret å drive søk. Men det er et stort område han kan befinne seg i, sier operasjonslederen.

Svensken ble sist observert for fjorten timer siden, og beskrives av turkameraten som en ivrig fisker. Kameratene er også arbeidskollegaer.

– Vi har grunn til å tro at han har hatt som intensjon å fiske. Det er både fiskevann og elver i området. Viser det seg at han har falt ned i elv, vil vi få en ny situasjon, forklarer Johnsen.

Søket ledes av innsatsleder på stedet.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken