«Da jeg var innom servisekontoret for en tid siden spurte jeg etter lensmannen. Da fikk jeg til svar at det hadde vi ikke hatt på to år»

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leserbrev I 1855/56 bygde lensmannen i Hattfjelldal hus på Nyborg. Siden har vi hatt lensmann. Da vi ble slått sammen med Grane ble det sendt brev til statråd Grete Faremo i Justisdepartenentet med forespørsel om å få tilført kontoret to nye stillinger og at disse måtte stasjoneres fast i Hattfjelldal.

Lensmannskontoret flyttet til Trofors i 1995. Vi fikk da en fast betjent stasjonert i Hattfjelldal. Det har vært en trygghet for oss. Han kunne rykke ut sammen med lege på 10-15 minutter når kritiske situasjoner oppsto.

Vi hadde et lensmannskontor som var bemannet med: Lensmann, 3 betjenter og kontordame.

Så kom Politireform 2000 hvor vi ble delt opp i regioner. Vi ble Midtregion sammen med Mosjøen politistasjon. Da startet nedbemanninga av vårt kontor, selv om Hattfjelldal formannskap hadde tatt forbehold om at gjeldende bemanning måtte bestå. Det starta med kontordama så har det gått gradvis. Vi sitter nå igjen med ei stengt kontordør og en lensmannsbetjent i langtidssykmelding.

Samarbeidet skulle omfatte: Personalforvaltning, økonomiforvaltning og straffesaksområder.

For oss hattfjelldalinger har samarbeide blitt veldig uheldig. En kan vel si vi sitter ribbet igjen.

Ser vi til Hemnes har de vært heldigere med sin «partner» i Nord- Region Rana. De greide å beholde sitt lensmannskontor med den bemanning også vi skulle hatt. De var foreslått nedlagt, men fikk etter klage bestå.

Da jeg var innom servisekontoret for en tid siden spurte jeg etter lensmannen. Da fikk jeg til svar at det hadde vi ikke hatt på to år.

Det er Grane og Hattfjelldal kommuner som er arbeidsgivere for lensmannskontoret. Hvorfor blir det ikke ansatt betjening der? Vi skal ikke styres fra Mosjøen, men samarbeide.

Nå har vi hatt to alvorlige hendelser på en uke. Hadde vi hatt vår betjent i Hattfjelldal hadde han og lege rykket ut på kort varsel. Det ble gjort før. Ved siste hendelse måtte politistasjonen i Mosjøen ha bistand fra Hemnes. Det tok 1 – 1 1/2 time. Det kunne gått mange liv på den tida. Hadde det vært bemanning på Trofors, hadde det tatt ca. 25 minutter.

Er det rart vi eldre blir engstelige som har hatt et godt tilbud, men som føler at ingen tar ansvar for lensmannskontoret vårt. Det kunne også vært lurt å ha tatt turen til Hemnes for å lære hvordan et lensmannskontor skal ledes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken