Gå til sidens hovedinnhold

«I bakken kunne også barna fram for alt glede seg over slalåmklubbens fantastiske tilbud med gratis utleie av utstyr»

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er ikke sikker på at vi alltid tenker over og er takknemlige for de mange tilbudene vi alle kan nyte opplevelsene og gledene av som følge av stor frivillig innsats. Ofte kan det nok være slik at vi tar tilbudene som en selvfølge. At de bare er der. For slik er det jo på ingen måte. For bak det meste står det en stor mengde frivillig innsats, fylt med entusiasme for saken og formålet.

I Vefsn er vi så heldige at vi kan nyte gledene av det meste. Det være seg om det gjelder sceneriske opptredener, aktiviteter knyttet til innen- og utendørs idrettsanlegg, og tilbud for bare rett og slett å få folk til å møtes. Eller når det kreves. At noen er der med ei hånd, for å kunne holde i. For når det gjelder, gjelder frivilligheten for så mangt.

For min del har jeg blitt særlig «fan» av det Mosåsens Venner og Marsøras Venner har fått til for å få gitt folk flest lavterskeltilbud for å komme seg ut. Det har da også blitt svært populært og til almen stor avbenyttelse. For det er det bare å takke og beundre.

Nå vinterstid kan vi som setter pris på å bruke skiene glede oss over godt tilrettelagte tilbud flere steder. Senest nå i vinterferien kunne vi i vår familie glede oss over å finne barnebakken i Kjemsåsen åpen.

Normalt ville også hovedanlegget vært i drift, men forsinkelser fra fabrikken med leveransene av nytt heiseutstyr har ikke gjort det mulig. Forståelig nok har det ført til fortvilelse hos klubbledelsen, som aller helst hadde sett for seg bakken i full drift under denne vinterens særdeles fine forhold. Fra årenes løp kan de også se tilbake på enorm dugnadsinnsats og store økonomiske kostnader for å få gitt lokalbefolkninga dette flotte vintersportstilbudet bare en svipptur med bil fra Mosjøen.

Vår tur til bakken denne gang hadde sammenheng med besøk av barnebarn sørfra. I anlegget var igjen frivillige på plass med å kjøre minitrekket og bidra med serveringstilbud i kiosken.

I bakken kunne også barna fram for alt glede seg over slalåmklubbens fantastiske tilbud med gratis utleie av utstyr. Det er på ingen måte noen selvfølge andre steder. Man skal ikke lengre av sted enn til Hemavan for at dette er noe det må betales dyrt for.

I Kjemsåsen har Mosjøen Slalåmklubb utstyr for flere titalls tusen kroner til fri avbenyttelse, til så vel små som store. Igjen beundringsverdig, og til stor takk fra oss som brukere. Men bare på nytt til påminnelse. Resultatet av frivilligheten og godene som gis. Også der.

Alf Vesterbekkmo

Kommentarer til denne saken