«Overskrifter som selger – eller villeder?»

Kine Mosheim, ordførerkandidat i Vefsn Tverrpolitiske parti.

Kine Mosheim, ordførerkandidat i Vefsn Tverrpolitiske parti. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er ofte snakk om nyanser når vi formulerer oss. Noen ganger blir det bare litt på siden, men i oppslaget om VTP og Storvik AS på søndag ble det skivebom.

Ingen av partene har uttalt at man er «enige om ny del av Bausteinområdet». Heller ikke det som kommer lenger ned i teksten om at «planen (Storviks plan for tomt) er gjort om». Journalisten har i dette tilfellet ikke sjekket ut om disse påstandene er korrekte, og fikk heller ikke tak i Jan Sandbukt hos Storvik AS før saken gikk i trykken. Dette er ikke en tidsbegrenset nyhet, og det beste ville vært å vente med offentliggjørelsen til Sandbukt fikk uttale seg.

I stedet har vi nå fått oppslag som både rammer Storvik AS og VTP unødvendig. VTP kan selvfølgelig ikke være en direkte part i en reguleringssak, og Storvik AS har på sin side ikke gått med på noe som helst. Vi i VTP ønsket å få fram at gjennom dialog kan posisjoner endres, og vi ville derfor undersøke om Storvik kunne se andre plasseringer som mulig på Baustein. Vi fikk en positiv tilbakemelding på denne henvendelsen. Og det er faktisk hele saken.

Vi vil beklage overfor firmaet Storvik AS og spesielt Jan Sandbukt som har blitt eksponert i offentligheten i et saksforhold som ikke eksisterer. VTP hadde en hyggelig telefonsamtale med Sandbukt i morges, og vi var skjønt enige om at avisas framstilling på søndag var sterkt misvisende.

Kine Mosheim
Ordførerkandidat i Vefsn Tverrpolitiske parti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags