Gå til sidens hovedinnhold

Lekkasjen i Kulstadlia er fikset, men det blir kokepåbud inntil videre

Artikkelen er over 1 år gammel

Siste: Vannet er tilbake torsdag morgen, men det blir innført kokepåbud i en rekke husstander i flere gater etter vannlekkasjen i Tjeldstia onsdag kveld.

Kokepåbudet vil gjelde inntil vannprøver viser at alt er greit med vannet. Vefsn kommune opplyser i en sms torsdag morgen at det vil bli sendt ut et varsel i form av sms når kokepåbudet er opphevet.

Kokepåbudet gjelder alle som torsdag kveld fikk melding om at vannet var stengt av. Kommunen sendte ut sms om dette til 230 personer i flere gater nær Tjeldstia. Vannskaden skjedde i 19-tida ved Tjeldstia 39.

– Et rør ut fra et hovedrør var ødelagt. Vi sendte ut melding om dette i 22-tida, etter at vi hadde kartlagt hvem som kom til å bli berørt, sier Oddleif Øfeldt ved teknisk drift torsdag morgen.

Han forklarer at regnværet har innvirkning på mengden jordrester i vannet som en følge av gravearbeid ved skadestedet.

– Det har regnet en del, noe som bidrar til å øke mengden jordrester i rørene. Rørene er nå reparert og tette, men inntil vi har fått spylt gjennom ledningsnettet må vi opprettholde et kokepåbud, sier Øfeldt.

Tidligere: Klokka 21.58 fikk beboere i Kulstadlia i Mosjøen sms fra Vefsn kommune:

– Grunnet vannlekkasje blir vannet stengt inntil videre, opplyste kommunen.

Torsdag morgen var det fremdeles tørt i kraner og toalett i mange boliger i Kulstadlia.

– Vi har jobbet i hele natt. Nå gjenstår det å få skrudd til noen rør og få gjort noen koplinger, sier Oddleif Øfeldt ved teknisk drift i kommunen til Helgelendingen klokka 06.30.

– Det kan drøye halvannen til to timer før vannet er tilbake.

Beboere fra Tjeldstia og flere gater oppover i lia er berørt.

Kommentarer til denne saken