Hvor langt kan du kaste? Lørdag er det VM i melkespannkasting

Lørdag arrangeres den årlige sommerdagen på Tverlandet på Kviting. Da blir det VM i melkespannkasting. Her er det Øystein Holmen som viser rå kraft.

Lørdag arrangeres den årlige sommerdagen på Tverlandet på Kviting. Da blir det VM i melkespannkasting. Her er det Øystein Holmen som viser rå kraft. Foto:

Lørdag er det sommerdag på Tverlandet på Kviting. Ingenting overlates til tilfeldighetene, og på kvelden er det fest. Da spiller den lokale gruppa Take Five opp til dans.

DEL

Førstkommende lørdag arrangeres den årlige sommerdagen på Tverlandet på Kviting. Reidar Eriksen lover et variert program, og lokker også med VM i melkespannkasting.

- Det er et populært tiltak, og som vi forsøker å arrangere hver festival. Det er noen som trener hardt til konkurransen, mens andre tar det stort sett på sparket, forteller Eriksen til Helgelendingen.

Andre populære innslag er utstillere som kommer bådemed skinn og lær, men også med treskjæring.

- Hege Meisfjord kommer med skinn- og lærprodukter. Svein Midtgård kommer med treskjæring. Mona Rødli med husflid. Tine kommer også. Det blir lefsebaking med Torill Lunde, servering av asiatisk mat, og Oddny Lilleholt kommer med strikkevarer.

Konsert og kakekasting

Reidar Eriksen lover  også masse moro for barna.

- De skal få prøve seg med metalldetektor. Lasso, hesteskokasting og kakekasting. Det blir turorientering, og traktorlek.

Om ettermiddagen er det konsert med det lokale bandet Take Five. Det blir det også på kvelden. Da er det fest.

- Vi starter ettermiddagskonserten med Beethoven, og avslutter med ABBA. Lotte Ravnå spiller klassisk, og vi avslutter med Marita Øvre Johansen. Det blir også dansende par foran scenen som skal vise fram tango, polka, vals og swing.  Jeg tror det blir et fint dagsarrangement, og jeg håper folk gleder seg, smiler Reidar Eriksen.

Artikkeltags