Gå til sidens hovedinnhold

"Legg dere flate, innrøm at vedtaket om nedlegging av høgskolen var et gedigent feilgrep"

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Råd til partiet Venstre

I denne tida har Venstre landsmøte. Det skjer samtidig som Vensrerørsla har låg oppslutning i følge gallupen.

La meg si det som det er: Jeg har aldri stemt på dette partiet, men jeg har sympati for noen av deres handfaste standpunkter, for eksempel dette å hegne om den fysiske naturen. Det er regulert nok mange vassdrag i dette landet.

Historisk har Venstre vært lærer- og skolepartiet, og som gammel lærer har jeg hatt respekt for det arbeidet som bevegelsen har lagt ned i skolesammenheng. Skuffelsen var derfor stor da ledende venstrefolk nærmest stilte seg i bresjen når det gjaldt å legge ned Høgskolen i Nesna. Mitt råd til Venstre for å gjenvinne noe av respekten blant skolefolk er følgende: Legg dere flate, innrøm at vedtaket om nedlegging av høgskolen var et gedigent feilgrep. Ta i stedet opp kampen for å bevare skolen. Gi høgskolen frie hender til å samarbeide med Universitetet i Tromsø. Jeg kan ikke tenke meg at UiT kan være så nedrig at de legger ned en gammel og hederlig utdanningsinstitusjon.

Kommentarer til denne saken