Stort steg for utdanning

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerHøgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) sitt engasjement i studiesenteret.no er et kvantesprang for utdanningstilbudet på Midt-Helgeland. Oppkjøpet innebærer at Studiesenteret RKK Vefsn får tilgang til hele studiekatalogen til HiOA. En rekke utdanningsløp på høyere nivå kan dermed gjennomføres lokalt uten at studentene må reise bort for å studere.

Tilbud om høyere utdanning og videreutdanningstilbud har gjennom mange år vært satt høyt på dagsordenen for å videreutvikle Mosjøen som en attraktiv by å bo i. Med HiOA sin inntreden på den lokale arenaen kan det nå gjennomføres attraktive studieløp innen en rekke fagområder.

Studiene baserer seg på nettundervisning. Det kan i mange sammenhenger være en ensom affære. Det tror vi nok Studiesenteret RKK Vefsn er fullstendig klar over. Derfor vil man ganske sikkert sørge for å etablere studiefellesskap som også ivaretar denne dimensjonen.

For Helgeland betyr dette et nytt tilbud innen høyere utdanning. Fra før har vi både Høgskolen i Nesna og Campus Helgeland på Mo i Rana. Vi tror dette er en milepæl i arbeidet for å bygge attraktive lokalsamfunn. Ikke bare for dem som bor her i dag, men også for nyutdannede som får jobb lokalt men som ønsker å tilegne seg ny kunnskap.

Utfordringen for Mosjøen spesielt men også for resten av Helgeland er å tiltrekke seg ny aktivitet som etterspør arbeidskraft med høyere utdanning. Nylig var det et treff i regi av foreningen Vivilheim i Tromsø. Et 30-talls ungdommer fra hele Helgeland deltok på treffet. Det var en imponerende samling av studenter som er i ferd med å legge bak seg utdanningsløp på høyt nivå.

For å få disse hjem igjen er de helt avhengige av å ha tilbud om jobb. Men mange av dem etterlyste også muligheter for at lokalsamfunnet kan tilby videreutdanning innen ulike fagfelt. Med det nye tilbudet om høyere utdanning åpner det seg mange muligheter.

Det er all grunn til å heie på Høgskolen i Oslo og Akershus og på Studiesenteret RKK Vefsn med Bjørnar Andreassen i spissen. De gir et særdeles viktig bidrag til ny aktivitet men ikke minst økt attraktivitet på Helgeland. Det nye studietilbudet betegnes som et kvantesprang. Vi slutter oss helhjertet til den betegnelsen.

Artikkeltags