«Arrangementsbyen Mosjøen har utvilsomt tatt mange steg i riktig retning»

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDet er kort og godt imponerende å oppleve Bysprinten i Mosjøen. Arrangementet som går over tre dager og har nærmere 1000 deltakere er signalarrangement som bidrar til å sette byen på kartet. Helgeland Event sammen med de lokale skiklubbene, sørger for et strøkent arrangement.

Selve Bysprintlørdagen var Mosjøen sentrum forvandlet til et folkehav der norske flagg og bjelleklang rådde. Men også de andre arrangementene hadde både god deltakelse og ikke minst mye publikum. Selv barneskirennet torsdag kveld hadde rundt 300 startende og flere hundre publikummere. Så er det en fornøyelse å lese i Helgelendingen at arrangøren allerede lørdag var i gang med å evaluere årets arrangement og å se på mulige forbedringsområder. Vi håper at arrangement kan utvikles slik at det lever i mange år til.

Selvsagt er det morsomt for deltakerne. Det er garantert artig for publikum, og viser at det er mulig å få til arrangementer som er attraktive for deltakerne, men også trekker publikum i stort antall. Arrangementsbyen Mosjøen har utvilsomt tatt mange steg i riktig retning. Alt handler i bunn og grunn om gode arrangement planlagt og gjennomført på en profesjonell måte.

De færreste hadde vel trodd at Bysprinten skulle vare i 11 år. Arrangementet er det lengstlevende showrenn i landet. Det hadde neppe vært en realitet dersom ikke arrangøren hadde utvist en slik profesjonalitet. Og det handler om å gjennomføre i alle ledd. Og ikke minst handler det om å ta vare på deltakere og publikum. Det er imponerende at det er skapt et arrangement i Mosjøen som snart hele skiverdenen snakker om. Selv de mest optimistiske hadde ikke trodd det var mulig for 11 år siden.

Helgeland Event har nå inngått en avtale med Mosjøen næringsforening om å arrangere Hanedager i juni, Tiendebytte i september og Julebyen Mosjøen i desember. Avtalen ble signert i mars. Det blir svært spennende å se hva arrangementsselskapet kan tilføre disse tre arrangementene. Vi tror at det er nødvendig med fornyelse. Samtidig skal man ta vare på konseptene.

Vi tror Helgeland Event har både kapasitet og kunnskap til å håndtere disse arrangementene på en utmerket måte. Vårt håp er at selskapet kan påta seg flere arrangement. For vår del savner vi en nasjonal konferanse med sentrale tema som både trekker gode foredragsholdere og publikum. Men å bygge opp et slikt konsept er krevende. Mye dreier seg om økonomi. Men med riktige samarbeidspartnere burde det være fullt mulig å få til.

Vi skal glede oss over Bysprinten og det som er skapt rundt denne. Samtidig er det viktig å tenke ut gode ideer for nye arrangement. En nasjonal konferanse kan være en slik ide.

Artikkeltags