Satsing som svinger

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Widerøe flyveselskap og Helgeland reiseliv går nå sammen om å lansere et nytt tilbud for reisende som vil oppleve Helgeland. Med direktefly fra Oslo til Helgeland og god informasjon om mulighetene til vandring i fjellheimen, legges det nå opp til å strekke turistsesongen utover sommersesongen. Konseptet er meget spennende og kan åpne for nye muligheter.

Turiststrømmen til Helgeland har økt jevnt de siste årene. Men turiststrømmen er i all hovedsak knyttet til sommermånedene. Det er en utfordring å strekke sesongen. Samarbeidet mellom Widerøe og Helgeland reiseliv er et spennende forsøk for å få dette til. Slike samarbeidsprosjekt har vært forsøkt tidligere, men med vekslende resultat.

Likevel har vi tro på at man kan lykkes denne gangen. Helgeland i ferd med å bli oppdaget som et svært attraktivt reisemål. Den unike kysten i sommermånedene og de tilbudene som etter hvert er bygd opp, tiltrekker seg stadig fler som vil oppleve storslått natur i et fantastisk øyrike.

Men regionen har mye mer å by på. Ikke minst når det gjelder fjellvandring. Rabothytta har fått mye publisitet er et blitt et svært populært turmål. Aldri før har så mange vandret i Syv Søstre som denne sommeren. Øyfjellet er i ferd med å bli utviklet til et attraktivt turmål med sherpastien og ikke minst luftige opplevelser i Via Ferrataen. I tillegg finnes en rekke spektakulære turmål for opplevelseslystne fjellvandrere.

Det er dette potensial Widerøe og Helgeland reiseliv i fellesskap nå vil forsøke å realisere. Sammen med seg har de en entusiastisk reiselivsnæring. I sum representerer dette muligheter som kan åpne nye muligheter til alle årstider.

Det avgjørende er god markedsføring overfor riktige målgrupper. Vi har også tro på at tilrettelagte turer med egne guider vil være pakkeløsninger som kan være attraktive. På den måten kan man utvikle tilbud om opplevelser som har et stort marked. Vi vet at betalingsviljen er stor dersom tilbudene framstår som attraktive med et stort innslag av opplevelser.

Derfor er det grunn til å applaudere konseptet Fly & Hike som Widerøe og Helgeland reiseliv nå går sammen om. Dette svinger det av. Men det er nå jobben med å utvikle opplevelsene starter. Noe har vi. Men mulighetene er langt fler. For å lykkes tror vi på samarbeid. Også her har Helgeland reiseliv en viktig rolle, en rolle de meget godt kan bli enda tydeligere i.

Artikkeltags