Om samling av festivalene: «Setter Mosjøen på kartet som festivalby og kulturby»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Sammen om sommerfest

LederGalleria kunstfestival, Byfestveko og Toppenkurset forener kreftene og arrangerer festival samme uka sommeren 2019. Det hele toppes med Byfesten lørdag 6. juli. Det er på alle måter gledelig at man nå har funnet sammen igjen og gjennom dette viktige samarbeidet nå setter Mosjøen på kartet som festivalby og kulturby.

Det har pågått en bred lokal debatt om tidspunktene for de tre store sommerfestivalene i Mosjøen. Byfestveko og Toppenkurset med et bredt innhold av musikk og aktiviteter har gjennom mange år vært arrangert samme uka. Det samme var tilfellet med Galleria kunstfestival helt fram til 2017 da det ble bestemt at kunstfestivalen skulle arrangeres uka etter Byfestveko og Toppenkurset.

Endringen av tidspunkt har ikke vært noen suksess verken for Galleria eller de andre festivalene. Årsakene til det kan nok være flere. To uker med festivaler er lang tid, og det skal svært mye til for å trekke publikum og få til gode arrangementer over et så langt tidsrom. Galleria som egen kunstfestival kan også bli for smal dersom målet er å nå ut til et bredt publikum.

Nå har gode krefter funnet sammen. Vi tror det er helt riktig at det fortsatt skal være tre ulike festivaler med tre forskjellige arrangører. Samtidig er det flott for lokalsamfunnet og tilreisende publikummere at man nå får samlet festivalene og at de spiller på lag igjen. Festivalene står godt til hverandre og kan bidra til å spille hverandre gode. Det legger det beste grunnlaget for videre utvikling og vekst. Men minst like viktig er det at gjenforeningen vil gi publikum et bredt tilbud både på dagtid og kveldstid. På den måten favner man en videre målgruppe som både Galleria kunstfestival, Toppenkurset og Byfestveko vil dra stor nytte av. For byen er dette et svært viktig løft.

Nestor Trond Wika i Toppenkurset anskueliggjør både ambisjoner og muligheter når han sier til vår avis at dette samarbeidet legger grunnlaget for å ta steget og bygge en av landets og landsdelens største og flotteste festivaler. Potensialet er absolutt til stede både gjennom kvalitet og bredde.

Gode krefter skal ha all mulig ros for det arbeidet og engasjementet som er lagt til grunn for at man nå har funnet sammen igjen. Mosjøen trenger både Galleria kunstfestival, Byfestveko og Toppenkurset. At verdifulle og viktige bakspillere på sponsorsida er med, er særdeles viktig. Nå gjelder det at lokalsamfunnet støtter helhjertet opp om arrangementene. Vi må vise med all tydelighet at dette er noe vi setter pris på.

Vi ser fram til ei hel uke med kunst, musikk og arrangementer med bred publikumsappell sommeren 2019. Samtidig gleder vi oss over de mulighetene festival-samarbeidet åpner for. Nå er det beste grunnlaget lagt for å utvikle seg sammen og bidra til å styrke Mosjøen som kulturbyen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags