Utvikling av Tiendebytte

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerÅrets Tiendebytte ble en suksess. Først og fremst fordi arrangørselskapet, Helgeland Event, ga martnan en konseptuell innramming som utløste en rekke aktiviteter. Aktiviteter som falt i smak både hos publikum og i næringslivet. Nå tas det ny sats og Rørosmartnan løftes fram som modell for det videre arbeidet.

Først og fremst applauderer vi ambisjonene. Rørosmartnan har vakt internasjonal oppmerksomhet og har fungert som en motor i utviklingen av bergverksstaden. Det finnes mange paralleller mellom den tradisjonsrike martnan på Røros og Tiendebytte i Mosjøen. Potensialet for videreutvikling av Tiendebytte er stort. Da er det helt riktig å lære av dem som virkelig har fått det til.

Helgeland Event har både kunnskap, kreativitet og gjennomføringskraft for å lykkes. Men de er helt avhengige av å ha med seg både næringslivet og lokalsamfunnet for øvrig dersom arbeidet skal kunne krones med suksess. I så måte er det prisverdig at Helgeland Sparebank tar initiativ, vil være med og utfordrer øvrig lokalt næringsliv.

Det er viktig at alle er med og at alle engasjerer seg i spørsmålet om videreutvikling av Mosjøen. Helgeland Sparebank har både kompetanse og penger til å bidra i rikt monn. Det gjør de, og det er bra. Vår oppfordring er at næringslivet for øvrig deltar etter evne. I den sammenheng er det en oppfordring at et samlet næringsliv i første omgang bidrar med tiende. Deretter er det viktig å delta inn i like fora med innspill og synspunkter som i sum vil bidra til videreutvikling og vekst.

Det var knyttet stor spenning til hva årets Tiendebytte skulle bli. Helgeland Event har på alle måter levert. De har lokalbanken i ryggen og et næringsliv som ser at det faktisk går an. Det er denne suksessen vi skal bygge videre på i tiden som kommer.

Drittarbeid

Krinkelkroken barnehage i Kulstadlia har gått til det noe uvanlige skritt å dekorere nærområde ved barnehagen med hundeskittposer og annen plast i kampen for å få hundeeiere til å ta opp dritten etter sine firbeinte venner. Vi støtter barnehagen i kampen mot hundeskitten og mener at hundeierne har et soleklart ansvar. Samtidig oppfordrer vi barnehagen om å ta vare på plasten før den spres rundt i naturen. I valget mellom plast og hundedritt i naturen velger vi hundedritt. Men det må ikke frata hundeeierne for ansvaret de har for å ta opp etter hundene. Det er et drittarbeid, men det skal gjøres!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags