«Øyfjellet er i ferd med å bli historien om irritasjonen som ble til en attraksjon»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leder 

Gjennom årtier har Øyfjellet i Mosjøen vært en kilde til irritasjon. Nå er fjellet i ferd med å bli en attraksjon både for tilreisende og fastboende. Zipline er under montering. Øyfjelltrappa videreføres. Klatreruta er i drift. Fjellet er testet som konsertarena, det planlegges fjellheis og sist ut av kreative innspill for å utnytte fjellet er et eget lysshow.

Det er all grunn til å glede seg over den kreativiteten og det pågangsmotet som er lagt for dagen i arbeidet med å endre Øyfjellet fra å være til irritasjon til å bli en attraksjon. Prosjektene er hver for seg og i sum med på å gjøre Mosjøen til en opplevelsesby. Knapt noen norsk småby kan vise til et slikt mangfold av attraksjoner som Mosjøen etter hvert har. Det legger et godt grunnlag for ytterligere utvikling og vekst.

Tar vi med at Vefsna åpnes for laksefiske om ei drøy uke og at elva er i ferd med å bli en nasjonal attraksjon både for rafting og elvepadling ser vi konturene av ei framtid som gir grunnlag for betydelig næringsutvikling.

For lokalsamfunnet blir det svært viktig å støtte opp om de ulike tilbudene som bygges opp. Den lokale forankringen og den lokale entusiasmen er det som på best mulig måte legger grunnlaget for ny utvikling og nye kreative innspill som vi styrke lokalsamfunnet ytterligere.

Vi tror svært mange, inkludert oss selv, mottok ideen om å bygge en steintrapp til toppen av Øyfjellet med en smule skepsis. Vi var avventende da vi først hørte om ideen med en konsert på toppen av Øyfjellet. Og mange i lokalsamfunnet har ansett tanken om fjellheis til toppen av Øyfjellet som en vill ide uten mulighet til å bli realisert.

Det er kanskje på tide å revurdere tilnærmingen og la seg begeistre av dem som legger sin sjel i å realisere umulige ideer. Det umulige er mulig, men tar bare litt lengre tid, heter det i et postulat. Skal lokalsamfunnet utvikles er det kanskje nettopp det som må være framtidas slagord.

Vi lar oss på alle måter begeistre over den entusiasmen som preger lokalsamfunnet og regionen. Det er dette vi skal bygge framtida på og det er gjennom å realisere det umulige at vi viser at vi kan og vi får det til hvis vi bare vil.

Øyfjellet er i ferd med å bli historien om irritasjonen som ble til en attraksjon. Ingenting bør glede lokalsamfunnet mer enn nettopp det. Prosjektene fortjener applaus og all mulig støtte!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags