«Med Bysprinten har Helgeland Event vist hva som er mulig dersom man makter å samarbeide»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leder 

I dag tar Bysprinten løs for 12. gang. Skiløpet i sentrumsgatene i Mosjøen med mange av verdens beste skiløpere på plass, er blitt et signalarrangement for byen, og er det lengstlevende showrennet i Norge. Årets arrangement byr på en fantastisk godbit når Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug for første gang møtes til sprintduell.

Bysprinten hadde aldri levd så lenge dersom det ikke hadde vært for det samarbeidet Helgeland Event har maktet å etablere. Arrangementsselskapet har så godt som sikret suksessen når de nå får både Petter Northug og OL-kongen Johannes Høsflot Klæbo sammen på startstreken. For første gang møtes de to i et sprintrenn som landslagskolleger på sprintlandslaget. De to er i aller høyeste grad profiler med stor publikumsappell.

Men Bysprinten er så mye mer enn de to profilene. Showrennet samler nærmere tusen skiløpere i bygatene fra torsdag ettermiddag til og med lørdag. Det hele starter med Helgelendingens barneskirenn i kveld. Her får flere hundre barn og unge gå i skiløypene i sentrumsgatene, heiet fram av foreldre, besteforeldre og eliteløperne på kombinertlandslaget. Fredag er det skolesprint før mange bedrifter møtes til duell i bedriftsstafetten om ettermiddagen. Nytt av året er en egen stafett for funksjonshemmede som arrangeres i forbindelse med bedriftsstafetten. Lørdag er den store dagen med ungdomssprint der de beste får gå sammen med eliteløperne under selve Bysprinten.

Arrangementet hadde ikke vært mulig uten en formidabel dugnad der alle skiklubbene i Vefsn stiller opp og et stort apparat med sponsorer som sikrer et økonomisk grunnlag. Det er dette samarbeidet som legger hele grunnlaget for at topp og bredde kan møtes til duell for 12. gang i Mosjøen. Nettopp det vekker oppsikt langt utenfor Helgeland og legger et meget godt grunnlag for å videreutvikle konseptet eller skape nye tuftet på samme konsept.

Med Bysprinten har Helgeland Event vist hva som er mulig dersom man makter å samarbeide. For en liten by som Mosjøen er det helt grunnleggende dersom byen skal videreutvikles som arrangementsby. Et forhold er hva man kan skape av folkefest under arrangementet. Noe helt annet og langt mer verdifullt er hva dette betyr for profileringen av Mosjøen som et attraktivt lokalsamfunn og som besøksby.

Det er all grunn til merke seg og å lære av det Helgeland Event har fått til. Spørsmålet er hvordan man kan ta dette videre til andre arenaer for å utvikle konsepter som skaper aktivitet, liv og røre i lokalsamfunnet. Å utvikle et attraktivt og levedyktig lokalsamfunn er ikke et resultat av den enkeltes bedrift, men summen av det man får til sammen. I dag og dagene framover nyter vi et yrende liv i Mosjøens gater, anført av verdens beste skiløpere. Så er tiden inne for å sette seg sammen og legge planer for framtida og utviklingen av morgendagens lokalsamfunn.

Artikkeltags