Skijentene får egne treninger og samlinger

Jenteprosjekt I langrenn: Halsøy IL har tatt initiativet til ei jnetesatsing i langrenn, og tirsdag var det planleggingsmøte mellom ledere, trenere, foreldre og utøvere. Jentene fikk også være med på ei treningsøkt med Christine Dahl. Det var en gjeng fornøyde jenter etter treninga.  FOTO: PER VIKAN

Jenteprosjekt I langrenn: Halsøy IL har tatt initiativet til ei jnetesatsing i langrenn, og tirsdag var det planleggingsmøte mellom ledere, trenere, foreldre og utøvere. Jentene fikk også være med på ei treningsøkt med Christine Dahl. Det var en gjeng fornøyde jenter etter treninga. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette tror jeg blir bra. Det er viktig å finne en rød tråd fra ung alder og oppover, sier Christine Dahl.

DEL

Hun var med på det første møtet, og hun hadde den første treningsøkta med skijentene på Sjåmoen tirsdag kveld. Der ble jenteprosjektet i langrenn spikret, og både trenere, foreldre og utøvere var fornøyd.

Christine Dahl er juniorkretstrener i Sør-Trøndelag og ansvarlig for opplegget når de er ute på norgescuprenn. Hun har en tidligere karriere som løper i Strindheim, og er nå ansatt som folkehelsekoordionator i Dønna kommune.

Flest mulig - lengst mulig

– Det som er viktig er at vi har en stor bredde, og slagordet er helt klart flest mulig - lengst mulig, sier hun og roser initiativet som Halsøy IL har tatt.

– De skal har ros for at de har startet dette prosjektet, og jeg håper alle skiklubbene lokalt får et eierskap til det etter hvert. Det kom mye positivt ut av første møtet, og entusiasmen er stor, sier hun og legger til at hun stiller gjerne opp igjen hvis hun blir spurt.

Prosjektet i gang

Atle Rolstadaas er administrativt ansatt i femti prosent i Nordland skikrets, og han syns det var en flott kveld på Sjåmoen.

– Nå kan vi konstatere at prosjektet er i gang. Det var et positiv møte der både utøvere og foreldre fikk sagt hva de ønsker seg, sier han.

Rolstadaas forteller at Halsøy ILs Camilla Bjørnli tok opp planene på sonemøtet i fjor høst.

– Det var midt i blinken med et lokalt initiativ. Jeg jobber mye med Skiforbundets Utviklingsmodell og det er et prosjekt som blir verdsatt.

Barmarksamling 10.-11. juni

Det ble bestemt at jentene skal ha fellestreninger to ganger i måneden, og at den første treningen blir 6. mars på Sjåmoen. Første samling blir 10.-11. juni.

– Min oppgave blir å følge opp prosjektet. De skal bruke lokale trenerressurser, men flere kan bidra på fellessamlinger, sier han.

– Vil gjerne være med

Det var godt oppmøte på den første treningskvelden og møtet på Sjåmoen. Jenter fra alle skiklubbene i Vefsn var med, og det var også noen fra naboklubbene.

Ørjar Wærum Evensen fra Sømna var tilstede som forelder til to jenter som deltar aktivt i langrenn og andre idretter.

– De kunne ikke være med på en slik kveldstrening, men er veldig interessert. Vi ser veldig positivt på dette, og vi kommer nok til å bli med på samlinger. Det er ikke mange jenter som satser, og for oss er det viktig å bli en del av et større fellesskap, sier han.

Også Leirfjord IL var representert med Ida Amundsen og pappa Ronny.

– Det er interessant for oss også. Ida trenger noen å trene sammen med, og dette er en mulighet, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags