Hevdet seg meget godt i NM-stafetten

VEKSLING: Jesper Abelsen Andreasen veksler med Aleksander Slydahl. Bak ser vi Ole Jakob Forsmo (rød drakt nummer 58) som gikk på et mix-lag. Foto: Arne Brunes

VEKSLING: Jesper Abelsen Andreasen veksler med Aleksander Slydahl. Bak ser vi Ole Jakob Forsmo (rød drakt nummer 58) som gikk på et mix-lag. Foto: Arne Brunes

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nordland ble nummer 19 av 110 lag, og Jesper Abelsen Andreasen og Aleksander Slydahl bidro sterkt.

DEL

Det er lenge siden to lokale langrennsløpere har vært bidragsytere til at Nordland har plassert seg blant de 20 beste i guttenes kretsstafett i junior-NM.

Søndag var to mosjøværinger sterkt delaktig i at det skjedde. Jesper Abelsen Andreassen og Alexander Slydahl gikk begge solide etapper for kretsens førstelag som plasserte seg som nummer 19.

En sterk prestasjon med tanke på det høye nivået og at det er mange kretser som har både tre, fire og fem lag som hevder seg. Det gjelder både Oslo, Akershus, Oppland, Buskerud, Sør-Trøndelag og andre kretser som har mange utøvere og lag i stafetten.

Det var i år 110 lag som var i aksjon i det krevende Harstad-terrenget på guttenes kretsstafett.

Jesper Abelsen Andreassen fikk kjenne på den følelsen det er å ligge i front ettersom han fikk skulderklappet av Vebjørn Moen fra Tverlandet. Bodø-gutten som går på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo gikk en knalletappe og vekslet som nummer to. Abelsen Andreassen gikk en bra etappe selv om han måtte slippe 13 løpere forbi seg på sin etappe.

Klarte seg bra

- Jeg følte jeg klarte meg bra mot antatt sterkere løpere, sa Jesper som vekslet med en klasse- og treningskamerat. Det var nemlig Aleksander Slydahl som var satt opp på tredje etappe.

Slydahl som har hatt et bra juniornorgesmesterskap, gikk på nytt fort da han vekslet som nummer 17. Han ga Amund Kleist Godal skulderklappet. Bodøværingen som i likhet med de to helgelendingene bor i Meråker

Godal gikk Nordland inn til 19.plass. Den plasseringen føler kvartetten det skal være mulig å forbedre neste år dersom de får fornyet tillit på stafetten. Det er ingen selvfølge selv om samtlige holder junioralder i en sesong til. Jesper Abelsen Andreassen regner med at Ole Jacob Forsmo og andre vil ha et ord med i laget når Nordlands ledere skal ta ut neste års lag til kretsstafetten.

Stafett søndag
1. Akershus Skikrets lag 1 50:38,9
2. Oslo Skikrets lag 1 50:51,0
3. Oppland Skikrets lag 1 51:12,2
18. Troms Skikrets lag 2 52:39,3
19. Nordland Skikrets lag 1 52:41,3
(Vebjørn Moen 12:59,0, Jesper Abelsen Andreasen 14:26,9, Aleksander Slydahl 12:38,3, Amund Kleist Godal 12:37,1)
54. Mix lag 4 55:55,9
(Marcus Hagenes 14:17,9, Sigurd Aarthun 15:18,5, Ole Jacob Forsmo 12:44,6, Seve de Campo 13:34,9)
Ole Jakob gikk laget sitt opp fra 75. plass til 28. plass med en strålende etappe

Jespers beste distanserenn

Det er god «timing» å gå sitt beste renn for sesongen under junior-NM. Det var nettopp det Jesper Abelsen Andreassen gjorde han på vinterens siste individuelle NM-start.

Halsøy-løperen gikk inn til en 65.plass og var godt fornøyd med det ettersom han hamlet opp med to tredjedeler av løperne i den tøffe 19 og 20-årsklassen. Jesper har ikke vært i nærheten av noe tilsvarende før i vinter.

-Ole Jacob har tatt kjempesteg i vinter. Aleksander har også hatt en bedre utviklingskurve enn det jeg har hatt. Derfor gjorde det godt med et bra løp under junior-NM, sa Jesper.

Bratte bakker

Det var ingen ulempe for han at det var så mange bratte bakker og det krevdes en god motor for å passere de på best mulig måte. Jesper var før han satte kursen for Harstad spent på hva han kunne forvente seg. Mosjøen-gutten fikk på sett og vis de svarene han ønsket seg og ser nå frem til en ny Nord-Norge-tur. Det blir ikke mer enn tre netter på hybelen før han på nytt setter seg på fly.

- Jeg skal være med i Nordnorsk Mesterskap i Tromsø og reiser dit allerede på onsdag. Forhåpentligvis så vil jeg være piggere i NMM enn i junior-NM. For jeg har opplevd før at jeg hever meg når jeg når får to-tre tøffe gjennomkjøringer og et par kviledager. Det er en resept som jeg håper slå positivt ut også denne gangen, sa Jesper og antydet at det blir mye restitusjon de neste dagene.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags