55. plass på Aleksander i klassisk

NESTEN TOPP 50: Aleksander Slydahl, Mosjøen hadde en jevn serie plasseringer under norgescupen på Nes. Han fikk en 52. plass fredag, 61. plass på sprinten og en 55. plass på søndagens klassiske enkeltstart.  FOTO: ARNE BRUNES

NESTEN TOPP 50: Aleksander Slydahl, Mosjøen hadde en jevn serie plasseringer under norgescupen på Nes. Han fikk en 52. plass fredag, 61. plass på sprinten og en 55. plass på søndagens klassiske enkeltstart. FOTO: ARNE BRUNES

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Aleksander Slydahl har tatt kvantesteg etter at han begynte på skigymnaset i Meråker for to og et halvt år siden. Mosjøværingen vartet opp med et nytt godt løp i norgescupen i søndag.

DEL

Aleksander staket nemlig inn til en 55.plass i det klassiske rennet i den tøffe 19 og 20-årsklassen. Slydahl gikk så fort at han hadde blitt nummer 22 dersom det var rene årsklasser som det var i fjor og året før. Den tiden er over ettersom han nå har tatt steget opp i den eldste juniorklassen og er nødt til å bryne seg på de som er året eldre. Den utfordringen har skigymnasiasten tatt.

- Jeg har ambisjoner om å ta norgescuppoeng i vinter. For å klare det må jeg inn blant de 30 beste. Vinterens store mål er å kvalifisere seg for norgescupfinalen på Gålå. Jeg føler det er mulig dersom jeg får tatt ut potensialet i de neste norgescuprennene på Voss og ikke minst under juniornorgesmesterskapet i Harstad. Det er det enkeltarrangementet jeg har mest lyst til å prestere i, sier Aleksander som har gjort en god treningsjobb det siste halvåret.

Har trent bra

Han har stort sett holdt seg sykdom og skadefri i oppkjøringen. Slydahl syntes ikke det gikk spesielt lett i vinterens norgescupåpning selv om prestasjonene var bra. Tredjeårsjunioren innledet helga med å gå et bra distanserenn i skøyting. Det ble 52.plass og han var nummer 27 av 1998-modellene.

Han staket seg i mål til 52.plass og ville ha tatt norgescuppoeng med god margin dersom det hadde vært samme klasseinndeling som de to andre vintrene han har konkurrert på juniornivå. Aleksander har ikke lagt opp til noen formtopp i midten av januar. Han håper derfor å ha mye mer å gå med når det begynner å dra seg til i neste måned.

- Jeg har forstått det som er hardere løyper i norgescuprennene på Voss. Det passer i så fall meg bedre ettersom jeg trives best i kapasitetsløyper. Jeg bør ha ett gir til inne der og under juniornorgesmesterskapet i mars, sier Slydahl som har blitt en langt bedre langrennsløper det siste året. Det viser både testene og ikke minst resultatene så langt i vinter. 18-åringen føler ikke at han gikk fortere på Nes enn han har gjort i de lokale rennene så langt i vinter.

Karrierebeste for Ole Jakob

Ole Jacob Forsmo fikk sitt store nasjonale gjennombrudd som langrennsløper da han ble 24.beste 1998-modell på distanserennet i skøyting da juniorenes norgescup ble innledet.

-Jeg er veldig fornøyd med at jeg blir nummer 42 totalt i 19 og 20-årsklassen og at det ikke er flere på mitt årstrinn som går fortere. Det indikerer at jeg har hatt en fin utviklingskurve det siste halvåret, sa Ole Jacob som virkelig har tatt kvantesteg siden forrige sesong. han gir det gode Meråker-miljøet æren for at det går så mye fortere i begge stilartene nå enn det gjorde for ett år siden.

Det kom ikke overraskende på trenerne på de som har vært tett på han og de andre skigymnasiastene at tredjeårsjunioren hevdet seg så høyt opp på resultatlistene som han gjorde. Forsmo har nemlig imponert på de fleste løps og rulleskitestene. Han har brukt høsten til å smadre de gamle bestenoteringene sine. Derfor har han hatt forventninger til sesongen.

Hadde forhåpninger

- Jeg hadde forhåpninger om at jeg på en god dag kunne komme inn blant de 50 beste. Det var godt å kjenne at det fungerte så bra som det gjorde. Men jeg tror jeg har en del å gå på ettersom jeg ikke er i toppform. Jeg ser nå muligheten for at det kan være mulig å plukke mine første norgescuppoeng før vinteren er omme. Den første muligheten kommer på Voss.

- Hvordan vurderer du muligheten for å kapre en topp 30-plassering der?

- Jeg føler ikke det er urealistisk å tenke i de baner så lenge jeg blir nummer 42 uten å ha fullklaff. Men jeg er innforstått med at jeg må ha en toppdag for at det skal være mulig å komme så høyt opp på resultatlista, sa Ole Jacob som går det tredje og siste året på skigymnaset i Meråker.

Han gikk også et brukbart klassisk-renn på søndag selv om han ikke var fornøyd med egne prestasjoner. Halsøy-talentet følte ikke at han fikk tatt ut potensialet. 18-åringen hadde heller ikke optimale ski. Men følte ikke at det var de som førte til at han havnet litt lengre ned på resultatlista enn han hadde ønsket.

Fredag M 19/20 år - 10 km
1. Thomas B-Johannessen, Fossum 22:52.8
2. Thomas Helland Larsen, Fossum 22:58.4
3. Harald Østberg Amundsen, Asker 23:07.7
42. Ole Jakob Forsmo, Halsøy 24:41.7
52. Aleksander Slydahl, Mosjøen 24:52.6
92. Jesper Abelsen Andreasen, Halsøy 25:37.9
109. Brian Holmstrøm, Fauske 26:00.0
137. Ivar Tverå, Korgen 26:41.2

Lørdag M 19/20 år, sprint klassisk prolog:
1. Petter Stakston, Søre Ål 2:45.91
61. Aleksander Slydahl Mosjøen 3:00.91
68. Ivar Tverå Korgen 3:01.41
82. Jesper Abelsen Andreasen Halsøy 3:03.24
111. Ole Jakob Forsmo, Halsøy 3:07.22
123. Brian Holmstrøm Fauske 3:10.54
159 fullførte

Finale:
1. Petter Stakston, Søre Ål
2. Jo Svinsås, Rindal
3. Simen Thune Rolfsen, Lyn

Søndag klassisk enkeltstart:
1. Jon Rolf Skamo Hope, Hyen IL 33:16,5
2. Vebjørn Moen, Tverlandet 33:32,0
3. Thomas Helland Larsen, Fossum 33:34,9
55. Aleksander Slydahl Mosjøen 36:01,7
74. Ivar Tverå Korgen 36:14,7
87. Ole Jacob Forsmo Halsøy 36:36,1
99. Jesper Abelsen Andreasen Halsøy 36:53,3

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags