Morten kjempet i toppen, og bra debut for Kristoffer

PREMIE: Det ble en meget sterk 22. plass i Hovedlandsrennet på Morten Hjørnerød, Mosjøen IL.  FOTO: PRIVAT

PREMIE: Det ble en meget sterk 22. plass i Hovedlandsrennet på Morten Hjørnerød, Mosjøen IL. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Morten Hjørnerød markerte seg på sprinten under Hovedlandsrennet i langrenn. Klubbkamerat Kristoffer Grønvik gjorde tre brukbare renn.

DEL

Morten gikk en god sprintprolog og fulgte opp med en bra kvartfinale.

– Jeg er veldig tilfreds med sprintprologen hvor jeg hadde 17. beste tid. Fullt så fornøyd er jeg ikke med de taktiske disponeringene i kvartfinaleheatet. Etter en bra start var jeg i posisjon til å kjempe om semifinale. Men jeg gjorde et dårlig taktisk valg og fikk svi for det, sa en selvkritisk Morten da han ble bedt av Helgelendingen om å oppsummere innsatsen på sprinten i Hovedlandsrennet.

Mosjøen-løperen hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å få med seg minst en topp 30-plassering da han reiste sørover. Han klarte ikke å innfri den målsetningen på sekskilometeren selv om det fungerte brukbart. Tidsmessig var det ikke så veldig langt opp ettersom det var sekundstrid fra start til mål.

– Jeg mistet mye grunntrening i fjor høst på grunn av at jeg hadde flere sykdomsavbrekk. Det kan være forklaringen på at jeg presterte best på den korteste distansen.

Til Holmenkollen

Førstkommende helg stiller han til start i Holmenkollen.

Det har sammenheng med at Morten er tatt ut til å gå for et av Nordland-lagene som skal i aksjon i kretslagsstafetten for 15 og 16-åringer i Kollen.

Det er de beste på hvert årstrinn i de to klassene som får muligheten til å være med der. 2002-modellen har konkurrert i de harde Kollen-løypene før ettersom han har deltatt i Ungdommens Holmenkollrenn for 13 og 14-åringer.

- Jeg gleder meg veldig til Oslo-oppholdet ettersom vi også får muligheten til å se verdenscuprennene, sier Morten som har tenkt å fortsette skisatsingen. Han prioriterer ski fora fotball og har planer om å holdet gående i noen år.

Brukbart tilfreds

Det var en brukbart tilfreds Kristoffer Grønvik som pakket sammen skiutstyret etter tre konkurransedager i Hovedlandsrennet.

- Jeg føler jeg har prestert brukbart selv om jeg ikke har gått noen toppløp. Det var litt surt at jeg ikke klarte å gå videre på sprinten når det var så lite som skilte meg fra videre avansement, sa Kristoffer til Helgelendingen. Han krysset målstreken tre sekunder for sent til å få være en av kvartfinalistene. Med litt mer trening og erfaring bør kvartfinalen være innen rekkevidde neste år.

Grønvik holder nemlig Hovedlandsrennet-alder i ett år til. Han ble nummer 122 i fristilrennet og det er mer enn godkjent ettersom det var nesten 300 konkurrenter. På sprinten ble det 55.plass. Kristoffer og Morten Hjørnerød gikk begge på Nordlands skikrets annetlag i guttestafetten. De plasserte seg som nummer 66 av de nærmere 150 guttelagene som var i aksjon.

Skal på nordnorsken

Kristoffer Grønvik har hatt en fin utviklingskurve i vinter. Den unge tenåringen har latt seg inspirere av fremgangen. Han føler at Hovedlandsrennet ble en aldri så liten nedtur ettersom han hadde forhåpninger om å gjøre det bedre. Men var fornøyd med det han fikk til i skicrossen hvor det ble 35.plass. Det til tross for at han måtte nedpå med baken ettersom han mistet balansen og falt.

- Hvilke forhåpninger har du til resten av sesongen som nå går mot slutten?

Jeg har planer om å delta i NNM. Der har jeg lyst til å gjøre det bra, sa Kristoffer som synes det var kjekt å få delta i et så stort renn som Hovedlandsrennet. Det var langt flere konkurrenter å bryne seg på der enn han er vant med fra de lokale rennene. Nivået var også mye høyere.

Resultater:

Sprint prolog G15
17. Morten Hjørnerød, Mosjøen 2:25,45
55. Kristoffer Grønvik, Mosjøen 2:30,82
91. Preben Horven, Bossm/Ytt 2:33,72

Stafett gutter (118 lag)
1. Buskerud 1. lag 56:47,9
2. Akershus 1. lag 56:49,7
3. Sør-trøndelag 1. lag 57:07,2
11. Nordland 1. lag 58:34,9 01:47,0 13
(Preben Horven 15:28,8, Kristoffer Hagenes 15:25,5, Jakob Sørlie Pettersen 14:02,6, Bastian Holst 13:38,0)
69. Nordland 2. lag 1:04:46,5
(Morten Hjørnerød 16:43,0, John Ivar Karlsen 16:17,9, Kristoffer Grønvik 15:17,0, Andreas Markussen 16:28,6)
Stafett jenter
1. Buskerud 1. lag 45:10,6
48. Nordland 1. lag 53:27,9

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags