Eirin har nettopp avsluttet reisen til Japan og konkurransene i Sapporo og Zao. Der sto hun over to av fire renn, og hun hadde mindre fart enn de andre i alle sine hopp. Hun ble nummer 12 i stor bakke i Sapporo og 14 i normalbakken i Zao.

– Mange lurer kanskje på hvorfor vi ikke slipper Eirin til for å kapre verdenscuppoeng. At vi lar henne få like god fart som de andre for å gjøre gode resultater. Det er selvsagt en grunn til at vi gjør det vi gjør, og Eirin er med på alle avgjørelsene, sier treneren som har hatt Eirin i stallen helt fra hun sjokkerte med å hoppe like godt som verdens beste i Granåsen i Raw Air i mars 2020.

– Kvalifiseringen i Granåsen var hennes første konkurranse i stor bakke, og hun lå på 18. plass før hopprennet som det ikke ble noe av på grunn av at koronaen slo til, sier han.

I februar 2021 skadet mosjøjenta Eirin kneet i et stygt fall, og hun var tilbake i verdenscupen i desember 2022 på Lillehammer.

– Lyst til å hoppe langt

– Det handler om å bygge trygghet. Eirin har selvsagt lyst til å hoppe langt, og hun er kapabel til det også, men i samråd med henne tar vi valg om blant annet å gå ned avsatser slik at hun ikke får så stor fart som de andre. Eirin er en flott toppidrettsutøver som er meget hardtarbeidende, og hun er kjempesmart, sier treneren som er helt sikker på at Eirin vil dominere hoppsporten på sikt.

– Det er ikke mange som har et sånt potensial som henne, og alt ligger til rette. Men her gjelder det å skynde seg langsomt, og Eirin er godt på vei.

– Samle erfaring

Eirin og landslagstreneren samler ikke på resultater i vinter.

– Hun skal samle erfaring og skaffe en bredere base. Det står ikke om resultater i vinter, og jeg håper omverden er tålmodig på det området. Det handler om å gjøre ting vi har bestemt oss for. I tillegg er Eirin den som bestemmer og styrer sin egen prosess, og hun tok valget om å stå over to renn i Japan, sier Meyer.

– Det er et tverrfaglig team som prøver å lage en vei som er farbar for henne. Henning Stensrud er også trener for jentene, og han har gjort en kjempejobb etter skaden og i rehabiliteringen. Det er ikke mange som har fått slik oppfølging over tid i en svært krevende situasjon.

Veien mot VM

Hoppjentene har et hardt program i verdenscupen fram mot VM. Eirin kommer til å stå over mange renn.

– Eirin hopper godt og har kommet langt, og jeg kan trygt si at hun har nivået inne. Hun skal bli en trygg hopper i alle bakker, og bruker tida framover til trening. Planen er at hun hopper i Rasnov helga før VM starter, og at hun blir med til VM. Nå ser det ut til at VM-bakken i Granåsen åpner 2. februar, og da slipper Eirin å reise til Lillehammer for å trene slik han har gjort den siste tida, sier treneren.

Eirin landet på Gardermoen tirsdag etter en lang reise fra Japan via Helsinki.

– Nå blir det godt å komme til Trondheim og slappe av etter et døgn på reise. Jeg tar ikke mye fri, og reiser nok til Lillehammer denne uka. De tre neste rundene i verdenscupen står jeg over, og planen er Rasnov i Romania i en god normalbakke, sier Eirin på telefon fra flyplassen.

Dette er terminlista fram til og med VM:
28. januar Hinterzarten (GER), stor bakke individuelt
29. januar Hinterzarten (GER), stor bakke individuelt
3. februar Willingen (GER), normalbakke (mixlag)
4. februar Willingen (GER), stor bakke individuelt
5. februar Willingen (GER), stor bakke individuelt
10. februar Hinzenbach (AUT), normalbakke individuelt
11. februar Hinzenbach (AUT), normalbakke individuelt
17. februar Rasnov (ROU), normalbakke individuelt
18. februar Rasnov (ROU), normalbakke individuelt

VM på ski Planica:
Torsdag 23. februar Normalbakke
Lørdag 25. februar Lagkonkurranse
Søndag 26. februar Blandet lagkonkurranse
Onsdag 1. mars Stor bakke