Gå til sidens hovedinnhold

Kutter reisetida med 30 minutter når det nye anbudet trer i kraft

Artikkelen er over 1 år gammel

Reisetida mellom Nesnaøyene og Sandnessjøen går i gjennomsnitt ned med 30 minutter når det nå blir gjennomgående ferje Levang – Nesnaøyene.

(iSandnessjøen)

Den reduserte reisetiden skjer når Nordland fylkeskommune nå legger ut fergerutene 18-335 Nesna – Levang og 18-336 Nesna - Nesnaøyene i en samlet anbudspakke. Oppstart på det nye anbudet er 01.06.2021.

-Arbeidet med ny ruteplan har som mål å skape effektive transportløsninger med gode reisemuligheter. Skolereiser, arbeidspendling og næringstransporter legger føringer i ruteopplegget, men innenfor disse rammene legges det til rette for effektive reiser mellom øyene og Leirfjord, Sandnessjøen og Mosjøen, sier fylkesråd for transport og infrastruktur Bent-Joacim Bentzen (Sp) i en pressemelding.

God dialog

Bentzen forteller at det i forkant har vært gjennomført høringer på den nye ruteplanen med Nesna og Leirfjord kommuner.

- Det ble også gjennomført møte med Nesna kommune i forkant av kommunens behandling av høringen. Ruteplanen er revidert på bakgrunn av tilbakemeldinger fra høringen, og den reviderte ruteplanen er forelagt Nesna kommune i et møte etter høringsrunden. Ruteplanen som nå fastsettes er ytterligere endret på bakgrunn dette siste møtet, forteller fylkesråd Bentzen.

Korresponderer

Ruteplanen for Nesnaøyene er lagt i korrespondanse med Nordlandsekspressen og har også bussforbindelser til Mo og Sandnessjøen. Nesna – Levang vil ha omtrent like mange turer som tidligere, og er planlagt med tanke på gjennomgående reiser på fylkesvei 17, og da spesielt gjennom forbindelse med Jektvik – Kilboghavn.

-En gjennomgående ruteplan er viktig for attraktiviteten til fergestrekningen Nesna – Levang, der omkjøringsmuligheten påvirker trafikken. I det nye anbudet har vi også økt kravet til kapasitet, antallet biler det er plass til, underbygger Bentzen.

Mange brikker i puslespillet

Nesna – Levang er i tillegg tilpasset skolestart på Sandnessjøen videregående skole, KVN på Nesna, og arbeidspendling i begge retninger mellom Nesna og Leirfjord/Alstahaug. Nesna – Nesnaøyene er tilpasset at sambandet utfører skoleskyss fra øyene til Nesna. Rutene er lagt slik at Nesna fergekai kan benyttes av begge ferjene, Helgelandspendelen og Nordlandsekspressen.

- I ruteplanen som nå besluttes er det et bedre samspill mellom de to sambandene, der fartøyene brukes om hverandre. Slik oppnås en bedre flyt for næringsaktører og pendlere med et behov for videre reise til Nesnaøyene etter ankomst Nesna fra Levang og andre veien, avslutter fylkesråd Bentzen.

Kommentarer til denne saken