Gå til sidens hovedinnhold

Mosjøkunstner med utstilling i Rana

Artikkelen er over 6 år gammel

9. mai presenterer Rana Kunstforening ei ny utstilling med kunstner fra Mosjøen.

Kunstforeningen inviterer til en original og ikke minst humoristisk utstilling med bildekunstneren Anne Rita Nybostad fra Mosjøen, men bosatt i Beiarn.
Nybostad stiller ut sine spesielle polyesterskulpturer og dessuten et stort utvalg av hennes små, underfundige «kunstkryp», opplyses det i pressemeldingen om utstillingen.
Anne Rita Nybostad arbeider med tredimensjonale skulpturelle uttrykk. Hun har de senere årene arbeidet med en støpeteknikk i plastproduktet polyester kombinert med akrylplater (lexan). Arbeidene hennes har et tydelig gjennomskinnelig preg og kan ved første øyekast gi inntrykk av å være glass.
Tematisk har naturen hatt stor innvirkning på uttrykket. Dyreliv, naturens kretsløp, natur og forsking samt flora gjennom kunstferdig utformet og støpte blomster i store formater hengt på vegg som relieffer.
Mange små «KunstKryp» har også kravlet ut av atelieret hennes. Små lekende, humoristiske og fantasifulle skulpturer laget i et utall materialvarianter og sammensetninger. Alle får navn som bla «Thaprina PrydHalePinne», «EukalyptusKampKryp» og «Elg i Fåreklær».
Nybostads utstilling henger i begge museets saler og kunstneren vil være til stede på åpningen 9. mai, samt i forkant under montering fra torsdag formiddag og fram til ferdigstillelse. Utstillingen vises fram til 11. juni.

Kommentarer til denne saken