Hun skal drifte historisk kafe

STABEN: Heidi Ånes samlet med staben rundt deg. Fra venstre Tanja Åkvik, Unn Blåfjell, Synnøve Nilsen, Aud Nilsen, Forogh Reezaee, Jorid Elvenes, Hedda Tsegmed, Telma Skogmo og Olav Lorentzen. Foto: Asbjørg Sande

STABEN: Heidi Ånes samlet med staben rundt deg. Fra venstre Tanja Åkvik, Unn Blåfjell, Synnøve Nilsen, Aud Nilsen, Forogh Reezaee, Jorid Elvenes, Hedda Tsegmed, Telma Skogmo og Olav Lorentzen. Foto: Asbjørg Sande

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I konkurranse med ni andre søkere fikk Heidi Ånes (51) jobben som daglig leder på Kulturverkstedet. Hun starter i mai.

Før helga møtte hun de ansatte for en første presentasjon og for å høre hva slags tanker de gjør seg om framtida og om utfordringene som de står ovenfor.

– En spennende jobb, sier hun.

– Jeg liker utfordringer, og Kulturverkstedet består av så mange forskjellige deler. Jeg håper vi kan få til stor aktivitet i hele huset. Jo, dette har jeg lyst til, slår Heidi fast.

Tidlig hjemmefra

Hun er født og oppvokst på Olderskog i Vefsn, men flyttet tidlig hjemmefra, først til Lillehammer og jobb på Nordseter hotell da hun var 18. Så var hun ikke helt sikker på hva hun skulle velge av turisme eller bilisme, og reiste hjem for å sjekke det ut, ved å ta ett år på maskin- og mekanikerlinja på yrkesskolen. Det ble turismen som vant. Ei venninne fra Lillehammer-tida lokket med jobb i Strømstad. Og etter ett års reiselivsutdanning i Nord-Sverige bar det til Göteborg som ble basen hennes i 18 år. Der jobbet hun for rederiet Stena Line og reiste både på Danmark, Norge og Tyskland.

"Jeg liker utfordringer, og Kulturverkstedet består av så mange forskjellige deler. Jeg håper vi kan få til stor aktivitet i hele huset.

Heidi Ånes

Ny daglig leder på Kulturverstedet

Så i 2005 ble parfymeriet på Sjøsiden ledig.

– Skal jeg flytte hjem til Mosjøen, må jeg gjøre det nå, tenkte Heidi. Hun drev butikken i 10 år før hun valgte å legge ned. Og gikk tilbake til reiselivsnæringa og jobb i resepsjonen og med konferanser på Fru Haugans hotell.

Utvikling

Trolig får hun bruk for det meste av sin mangfoldige bakgrunn og erfaring som leder på Kulturverkstedet, som i tillegg til kafédrift også har kunstgalleri, antikvariat og gjestehus. Hun håper å utvikle konferansetilbudet. Og arrangerer gjerne barnebursdager. Og barseltreff. Det er viktig å sørge for kunderekruttering, og da må en starte med de minste.

I praten med de ansatte kommer det fram at hun ikke er redd for å ta i et tak, og hun gjerne vil være med og lære om alle de forskjellige arbeidsoppgavene. Hun forteller at hun skal «skygge» Tanja Åkvik den første måneden. Tanja har vært konstituert som daglig leder siden Carina Kristensen sluttet 1. mai 2016.

På Kulturverkstedet slipper hun turnusarbeid. Men litt helgejobbing regner hun med at det blir på henne også. Hun har allerede meldt seg til tjeneste for jobb på travle dager som 1. og 17. mai. To konfirmasjonshelger blir det også i år.

Hjerte for Sjøgata

Heidi Ånes har et stort hjerte for Sjøgata. Hun er styremedlem i Sjøgatas Vel og velforeningens representant i prosjektstyret for Sjøgata vern og utvikling. Da hun flyttet hjem for snart 13 år siden var hun fast bestemt: Det var ikke aktuelt å bo andre steder enn i Sjøgata. Om kort tid kan hun bare krysse gata for å komme seg på jobben.

– Vi må ikke bare skryte av Sjøgata. Vi må sørge for å vedlikeholde den også. Det er viktig å bry seg om hvordan det ser ut, hvordan vi har det rundt husene, sier Heidi Ånes.

Fakta

Kulturverkstedet ble etablert i 1985, og er eid av lokale lag og foreninger, som blant annet Vefsn Museumslag, Mosjøen Orkesterforening, Vefsn Husflidslag, Mosjøen Kunstforening og Lydiabryggas venner.

 
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken