Kulturstipend til to unge musikere - Andrea og Liv hedret for talentet sitt

STIPEND: Stipendvinnerne Liv Andrea Haug og Andrea Moby Røreng flankert av ordfører Jann-Arne Løvdahl  og Magnus Myrvoll, leder i kultur- og samfunnsutvalget.

STIPEND: Stipendvinnerne Liv Andrea Haug og Andrea Moby Røreng flankert av ordfører Jann-Arne Løvdahl og Magnus Myrvoll, leder i kultur- og samfunnsutvalget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vefsn kommunes kulturstipend for 2019 går til to flotte musikere, Andrea Moby Røreng og Liv Andrea Hauge.

DEL

Ordfører Jann-Arne Løvdahl hadde kremjobb da han søndag kunne dele ut kommunens kulturstipend til to av kommunens mest markerte unge musikere de siste årene, Andrea Moby Røreng og Liv Andrea Hauge. Utdelingen skjedde på konserten til Toppensymfonikerne søndag.

Røreng som har markert seg som særdeles dyktig på klassisk musikk. Hennes instrument er fløyte. For Hauge er det jazzmusikk som er tingen. Både som pianist, sang og som låtskriver og arrangør. Søndag delte de to dyktige jentene 25.000 kommunale kroner. Begge er de i full utdanning ved Norges musikkhøgskole så pengene kommer sikkert godt med.

Dette er tredje året Vefsn deler ut et slikt stipend. Det går til unge mellom 18 og 25 år som har utmerket seg nasjonalt eller internasjonalt.

Historikk for kulturstipendet er: Elisabeth Turmo og Carl Ninian Wika fikk stipendet som de aller første i 2017. Karoline Nygaard og Tor Alvin Wika delte stipendet i fjor. I år ble også stipendet delt med 12.500 kroner på hver. Kommunen burde kanskje derfor snart bestemme seg for å dele ut to årlige kulturstipend, siden dette ser ut for å ha blitt en vane.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken