Lover reggae, rock og hiphop

Helgeland 8-bit squad: med Didrik Marø og Mathias Østrem spiller i Kulturbadet fredag sammen med Dekstra Large og Kongen av Baadstø. Foto: MAURICIO OCTAVIO CONTRERAS CUNEO

Helgeland 8-bit squad: med Didrik Marø og Mathias Østrem spiller i Kulturbadet fredag sammen med Dekstra Large og Kongen av Baadstø. Foto: MAURICIO OCTAVIO CONTRERAS CUNEO

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir en helaften fylt med sprek musikk i flere sjangre når kulturbadet fredag presenterer Kongen av Baadstø, Helgeland 8-bit squad og Dekstra large.

DEL

Kongen av Baadstø, Helgeland 8-bit squad og Dekstra large er alle lokale godt kjente band i Sandnessjøen. Det er første gang bandene samles på samme scene, og fredag spiller de i Kulturbadet.

Dekstra Larges scenedebut startet sammen med hip hop kollektivet Lokal Stamme som prydet mang en lokal scene på tidlig 2000-tall.

I 2012 debuterte bandet med et albud med både engelsk og norsk rap. På albumet deltok flere norske undergrunnsartister. Sommeren 2016 gis det andre albumet ut. «Store ord og Feittj flæsk» er produsert av Ludvig Rølvåg fra Sandnessjøen, og kommer ut denne sommeren.

Reggae

Helgeland 8-bit Squad, har siden 2011 laget digital reggae, dub og dancehall i stort kvanta med Trondheim som sin base. Duoen har i Norge bygd seg opp en imponerende merittliste som innovative og dyktige reggaeprodusenter og vokalister, og har etter hvert fått seg et rykte på den internasjonale digital reggae-scenen med. I desember 2015 ga de ut sin første EP med tittelen «Slåbrock» etterfulgt av singelen «Ikkje Rå Te Stickers» i januar 2016. For tiden er de aktuelle med minialbumet «Bor På En Planet».

Samles

Kongen av Baadstø, bestående av Anders Lillegaard, Mathias Kristoffersen, Amund Skjellstad, Isak Rølvåg og Per Helge Haakstad Larsen har tross sine unge aldre fått det til å koke i mangt et lokale på Helgeland med toppen på fjorårets Trænafestival. Bandet er i øyeblikket spredt for alle vinder, men samles for å gi kvelden en i Kulturbadet en skikkelig pangstart.

Fornøyd

Daglig leder for Kulturbadet, Odd Arnold Skogsholm gleder seg til å presentere tre lokale band i Sandnessjøen sin storstue.

– Dette blir bra, med god musikk og god stemning. Vi hat tre band som har samlet seg for å gjennomføre konsertene hos oss, og for oss passer det perfekt. Vi ønsker å ha et arrangement i løpet av sommeren, og når vi får gjort dette med lokalt, så er det fint å få bruke Sandnessjøfolk som driver med musikk. Vi snakker unge mennesker som satser på musikk, tar utdannelse innenfor musikk og har gitt ut plate, sier Skogsholm.

Musikksjangrene vil bli alt fra Rock til 8-bits reggae.

– det betyr at det vil bli litt for enhver smak, og er musikk for folk i alle aldre. Vi håper nå at den lokale vrien gjør at vi som bor her vil benytte anledningen til å delta på konserten. Dette er artister som spiller på andre scener og festivaler både i inn- og utland, så det skal bli morsomt å få vist dem fram.

Nå lover han en festkveld i Kulturbadet.

– Bandene har et bra publikum utenfor Sandnessjøen. Det er godt at de nå spiller hjemme, så alle burde ta seg en tur, sier Odd Arnold Skogsholm.

Artikkeltags