Aune Sand: – Jeg er forelsket i Sandnessjøen

Leder av Kulturbadet Odd Arnold Skogsholm sammen med Aune Sand ved popup-utstillingen i storsalen.

Leder av Kulturbadet Odd Arnold Skogsholm sammen med Aune Sand ved popup-utstillingen i storsalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aune Sand har forelsket seg i Sandnessjøen. – Jeg har reist mye i Norge, men aldri har jeg sett det så vakkert som det er her. Fjellene går nydelig i ett med trærne og vannet, sier han.

DEL

Det er i forbindelse med sin popup-utstillingen i Kulturbadet at Aune og Vebjørn Sand er i Sandnessjøen. Utstillingen skal henge til søndag. Aune Sand forklarer at Sandnessjøen egentlig ikke sto på listen for utstillingen, men at han selv tok initiativ til å kjøre mot Kysten etter noen dager i Mosjøen.

– Så kommer jeg ut hit, og får se dette praktbygget. Det er jo helt fantastisk. Vi spurte så om husly. Noe vi fikk, og da var valget veldig enkelt. Vi blir her til søndag, smiler han.

Utstillingen består av 200 ulike verk, og med ulike tema. Flesteparten av kunstverkene er fra Vebjørn Sand, men det er også verk fra Aune Sands kone Marianne Aulie og Sand-brødrenes far, Øivind Sand.

– Det har vært en reise som har vart i tre år, og 250.000 mennesker har så langt fått sett utstillingen. Den har blitt en eventyrlig suksess, forklarer han.

Brødrene har de siste ti årene hatt tilholdssted i New York. De er nå i Norge, og Vebjørn Sand jobber nå med et krigsprosjekt som skal stå ferdig til 75-årsjubileet for krigsutbruddet i Norge i 2020.

– Vi har derfor besøkt krigskirkegården, og fått høre historien om Rigel. Til helgen skal vi på båttur, og lære mer om hva som hendte her under andre verdenskrig, sier Aune Sand.

Artikkeltags