Opplev høststorm og vårstemning i Kulturbadet

SAMARBEID: Denne gjengen skal gi deg stemninger fra alle årstidet den 10. oktober. Fra venstre, Håkon Flatøy, Ivar Harry Johansen, Kirsti Hesjevik, Anne Sofie Mentzen og Guro Bræck. Foto: Jarl G. Sandholm

SAMARBEID: Denne gjengen skal gi deg stemninger fra alle årstidet den 10. oktober. Fra venstre, Håkon Flatøy, Ivar Harry Johansen, Kirsti Hesjevik, Anne Sofie Mentzen og Guro Bræck. Foto: Jarl G. Sandholm

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Folk skal ha med seg noe som de kan huske, sier komponist Guro Bræck.

DEL

– Han har gitt oss sin velsignelse og han har vært veldig imøtekommende, sier Bræck om dikter Helge Stangnes fra Senja som Bræck nå har tonesatt og som har resultert i en konsert som holdes i Kulturbadet 10. oktober.

Samarbeid

Bræck er til vanlig pianolærer og kordirigent ved kulturskolen og med seg på laget har hun fått flere kolleger. Anne Sofie Mentzen skal synge, Håkon Flatøy spiller bass, Ivar Harry Johansen trakterer trommene og Rune Almås spiller gitar. I tillegg har Bræck fått med seg velkjente Kirst Hesjevik fra teaterlaget Skjæringen som skal lese deler av Stangnes tekster under konserten.

– Dette har jeg aldri gjort før. Jeg fikk tilsendt noe av tekstene til Stangnes på en e-post fra Guro og da falt jeg helt pladask, forteller Hesjevik.

Jubileum

Konserten har fått tittelen «Frø i vind» etter et av Stangnes dikt. Ved å sette musikk til den kjente nordnorske dikteren, følger nå musikerne fra Sandnessjøen i sporet til blant andre Hekla Stålstrenga, Boknakaran og Moddi, som også har brukt Stangnes sine tekster i musikken sin. Stangnes sine tekster ble også benyttet da musiker fra Herøy Reidar Moursund framførte verket «Livslenka» under markeringen av kommunens 150 års jubileum i 2012.

At musikerne fra Sandnessjøen holder sin konsert akkurat i år er imidlertid tilknyttet et annet jubileum

– Helge Stangnes fyller 80 år i år, forteller Bræck.

Årssyklus

Bræck beskriver konserten som en årssyklus der publikum blir tatt med på en reise gjennom alle årstidene.

– Med Stangnes sine tekster blir det veldig folkelig, kanskje mest for det voksne publikum, sier Bræck.

– Det er en del melankoli, men mye er også morsomt så da passer det godt for meg, tilføyer Hesjevik. De andre musikerne har også hatt stor glede av å være med.

– Jeg er alltid åpen for å jobbe med noe som er originalt, sier Johansen.

– Og det er unikt å kunne ha en urframføring på dette i Sandnessjøen, understreker Mentzen. Konserten er for øvrig den første konserten i Kulturbadet som får kinoreklame.

Artikkeltags