Får Beatles til byen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Takket være Stein Ivar Mortensen kan du se Beatles på kino i Sandnessjøen.

DEL

– Jeg er egentlig litt for ung til å tilhøre Beatles-generasjonen, jeg oppdaget dem ikke før de var på tur å bli oppløst, men jeg har sluppet dem siden, sier kulturprofil Stein Ivar Mortensen. Da Mortensen for en stund tilbake ble oppmerksom på at Oscarbelønnede Ron Howards film om det verdensberømte bandet ikke var satt opp på nesten en eneste kino i landet, tok han saken i egne hender.

– Har man dilla så har man dilla, slår han fast.

Dør aldri

Det var konsulent ved Kulturbadet i Sandnessjøen, Trine Mathisen Vassvik som ble kontaktet av Mortensen. Og Mathisen Vassvik likte ideen om å få satt opp den kritikerroste filmen på plakaten.

– Beatles dør aldri, mener hun. Resultatet av det hele er at filmen vises på premieredagen,  22. september. Filmen forteller om hvordan John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr ble det ekstraordinære fenomenet «The Beatles». Fra juni 1962 til bandet sluttet å dra rundt på turné i august 1966 hadde The Beatles opptrådt 815 ganger i til sammen 90 byer i 15 ulike land rundt om i verden og kom til å forandre musikkindustrien for alltid.

Flere steder

Ifølge Mortensen er filmen en unik mulighet til å se fortellingen bak bandet i en revitalisert utgave der det er lagt mye arbeid i lyd og produksjon. Initiativet fra Mortensen har også gjort at filmen settes opp flere steder på premieredagen.

– Det var to andre kinoer som hadde satt opp filmen etter at vi undersøkte og nå skal den også settes opp i Oslo, Sandefjord og i Trondheim. I tillegg kommer den også til Stjørdal, forteller Mathisen Vassvik.

Artikkeltags