Badevakt slapp tiåringen ned fra femmeteren. Saken er anmeldt til politiet

Hendelse: 18. juli slapp en badevakt en ti år gammel jente ned fra femmeteren. Jenta ville ikke hoppe, og fikk etterpå is av badevakten. Saken er nå anmeldt til politiet av foreldrene.														 Foto: Jill-Mari Erichsen

Hendelse: 18. juli slapp en badevakt en ti år gammel jente ned fra femmeteren. Jenta ville ikke hoppe, og fikk etterpå is av badevakten. Saken er nå anmeldt til politiet av foreldrene. Foto: Jill-Mari Erichsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En badevakt i Kulturbadet slapp en ti års gammel jente ned i bassenget fra fem meters høyde.

DEL

Det var 18. juli at tiåringen var i bassenget i Kulturbadet i Sandnessjøen sammen med en venninne. Jentene hadde beveget seg opp mot femmeteren, men syntes det var for høyt. En badevakt som var i nærheten lovet jentene iskrem dersom de hoppet. Venninnen trakk seg umiddelbart, mens tiåringen ble stående ufrivillig igjen sammen med badevakten.

– Badevakten tok tak i min datter og holdt henne rundt brystet over kanten på femmeteren. Så slapp han henne ned i bassenget, sier en forarget far Jostein Hansen.

Kjøpte is

Etterpå tok badevakten jentene med seg i kiosken for å kjøpe is. Hansen er naturlig nok sjokkert over hendelsen, og understreker at dette på ingen måte kan være vanlig kutyme fra en badevakt.

– Jeg var ikke med i badeland, og tok derfor kontakt med Kulturbadet og daglig leder der. Vi fikk bekreftet hendelsen, og en forsikring om at dette ikke skulle skje igjen. Vi fikk også beskjed om at de skulle ta kontakt med oss, men vi har enda ikke hørt noe mer.

Hansen forteller at det går bra med datteren, men at hun nå er mer engstelig i vann og å hoppe i vann fra høydene.

– Hun har vært i badet etterpå, men er livredd 5-meteren. Han har ødelagt noe i henne, for hun har elsket badet, og er flink i vannet, sier Hansen.

Saken er nå politianmeldt.

– Det gjorde vi i dag fredag. Vi vil også gjerne ha svar på om denne badevakta har godkjenning, og vi hadde forventet en unnskyldning.

Vil ikke kommentere

Daglig leder ved Kulturbadet, Odd Arnold Skogsholm ønsker ikke å kommentere saken.

– Dette er en sak som er publisert på Facebook. Det kommenterer jeg ikke på generelt grunnlag.

– Sier du nå at hendelsen ikke har skjedd?

Jeg vil ikke kommentere påstander framført på Facebook.

– Har denne badevakta godkjenning?

– Ja, samtlige av våre badevakter har selvsagt godkjenning. Ingen slipper inn i badet uten det.

– Saken er politianmeldt i dag. Vil du svare på politiet sine spørsmål?

– Ja, dersom saken er politianmeldt, så vil vi selvsagt stille opp og svare på alle spørsmål som vi måtte få, sier Odd Arnold Skogsholm.

Skuffet

Jostein Hansen er skuffet over at Skogsholm henviser til saken som påstander på Facebook.

– Jeg utrolig skuffet over Skogsholm som har bekreftet hendelsen til meg personlig. Og nå kaller hendelsen en «facebookpåstand». Hvor skammelig går det an å bli?

Artikkeltags