Visuell velklang

VAKKERT: Helgeland Sinfonietta framførte det vakre verket "Bilder fra en utstilling" i Mosjøen kulturhus i formiddag. (Foto: Eivind Biering-Strand)

VAKKERT: Helgeland Sinfonietta framførte det vakre verket "Bilder fra en utstilling" i Mosjøen kulturhus i formiddag. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Artikkelen er over 9 år gammel

Helgeland Sinfonietta tryllet fram vakre musikalske bilder under framføringen av stykket "Bilder fra en utstilling" i Mosjøen kulturhus onsdag formiddag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Helgeland Arbeiderblad var til stede på skoleforestillingen av Modest Mussorgskij's nydelige "Bilder fra en utstilling" onsdag formiddag, og fikk høre Helgeland Sinfonietta skape stemninger som appellerte både til skoleungdommer og voksne.

Stykket er originalt skrevet for klaver, men har opp gjennom årene utfordret tallrike komponister og arrangører til å orkestrere verket for ulike besetninger. Sist ute er Bjerkas store sønn, Sigmund Lillebjerka, som har orkestrert musikken for Sinfonietta – som er en liten symfonisk besetning.

I dag kunne Helgeland Sinfonietta i samarbeid med Vefsn-Ensemblet og dirigent Thomas Rimul presentere det vakre stykket, som en del av Musikkfest under Tiendebyttet.

"Bilder fra en utstilling" er fullt av vekslende stemninger, og orkesteret maler dem ut med ildfullhet og engasjement. Forestillingen ble komplettert av animasjonsfilmer og Viktor Hartmanns originale bilder, som i sin tid inspirerte Mussorgskij til å skrive verket. Kunstner Anne Britt Ravnå ledet publikum gjennom historien bak Mussorgskij-stykket, med små innledninger foran hver sats. Veronica Mortensens egenkoreograferte og sårbare dans var også med på å underbygge musikkens følelsesmessige svingninger. Pent.

Eivind Biering-Strand

Artikkeltags