Opp mot 500 mennesker tok turen til Mosåsen for å markere vintersolverv: – Det var helt magisk

Grete Nystad (t.v) og Kjersti Pettersen steikte pølser og koste seg ved bålet.

Grete Nystad (t.v) og Kjersti Pettersen steikte pølser og koste seg ved bålet. Foto:

Det ble folksomt på Mosåsen da Mosåsens venner og Brurskanken turlag markerte vintersolverv fredag.

DEL

– Det var en kjempesuksess. Jeg anslå at det var mellom 400 og 500 stykker som tok turen. Noen var der oppe tidlig og satte opp fakler og fyret opp bål, det var veldig stemningsfullt, sier Karl Petter Moen fra Mosåsens venner.

På årets korteste dag valfartet folk til Mosåsen i det fine vinterværet. Noen få kuldegrader, litt snø, hålkefri vei og måneskinn skapte en perfekt ramme rundt markeringa.

Nissen kom over Mostjønna

Og som om det ikke var nok med gratis gløgg og bålkaffe, nissen kom til og med vandrende tvers over Mostjønna under det hele.

Even Tangstad (4) fortalte nissen at han ønsker seg en batmanbil som kan bygges av lego og styres med mobiltelefon. Nissen kvitterte med å fortelle at reinsdyra hans heter Rudolf, Sølvpels, Katinka og Jørn.

– Jeg må virkelig si det. Da vi tenkte faklene, bålene og bålpannene var det magisk stemning. Det var helt utrolig altså. Alle som kom opp sa at de måtte ta bilde. Det er så artig å arrangere noe når det er sånn, sier Moen.

1.000 gjester i toppåret

Det er Mosåsens venner og Brurskanken turlag som arrangerer markeringen i Mosåsen under vintersolverv. Det er det tidspunktet på året når jorda er i det punktet av sin bane rundt sola hvor den nordlige halvkule heller lengst bort fra sola. Dagen dette inntreffer er den med kortest daglengde.

– Antall besøkende har variert fra toppåret for fire-fem år siden da vi var nesten 1.000 stykker. De senere årene har vi konkurrert med EM og VM i håndball når det har nærmet seg finalespill på denne tiden, sier Karl Petter moen.

Artikkeltags