Gå til sidens hovedinnhold

Selv om utfordringene sto i kø idet festivalen åpnet portene, ble det både gult, kult, vått og en fabelaktig feiring av 10-åringen Verket

Artikkelen er over 3 år gammel

Når man skal oppsummere 10-årsjubilanten, er nok identitet, dugnadsånd og mye vær på sin plass å nevne.

For abonnenter

[Rana Blad]

Selv om utfordringene sto i kø idet festivalen åpnet portene på fredag, gjorde de frivillige sitt aller beste for å dra i land den tiende utgaven av Verket.

Utfordrende start

Arrangøren som i år feiret ti år med festival, har til tross for lang og bred erfaring med festvallivet, som alle andre – stadig nye utfordringer og nye ting å lære, som blant annet sikkerhet.

Været kan man rett og slett ikke styre, ei heller trafikkaos som skapte en del forsinkelser på fredag, slik at første konsert med Silya startet en halv time senere enn planlagt. Dette resulterte i en noe redusert konsert inne i Verksmessa med Janove da de spilte samtidig.

Tross alt så strømmet folk til festivalen, og aldri før har festivalsletta vært kulere eller gulere.

Det viste seg at trenden på østlandet med gult regntøy, ifølge Klovner i kamp, også hadde nådd oss her nord.

Identitet og musikk

Gult er kult, og en positiv farge som bringer fram smilet var det noen som sa, og det gjorde også to av Verkets nye Smileys.

– Vi ønsker et trivselspoliti som tar tempen rundt om på festivalarenaen, sier festivalsjef Maiken Johansen.

– Det var en tanke som kom opp i fjor, og i år fikk vi gjennomført den. Fungerer det som vi har tenkt, vil det bli et fast innslag på festivalen.

 

En annen nyhet som kan bli en årlig greie var #ROM2018, der heldige festivaldeltakere vant overnatting og ble tatt litt ekstra godt vare på både med romservice og frokost.

Festivalsletta var også full av folk med Verketgenser. Genseren har folk trykket til sitt festivalhjerte, og er med på å skape den etter hvert så synlige identiteten Verket har blitt for Mo i Rana som by.

Tryllekunstneren, akrobaten og kloven Mr Toons underholdt regnklærkledde og ansiktsmalte barn, med festlige triks og akrobatiske stunt på Underverket, der ungene også fikk høre noen av artistene som også spilte på kveldsarrangementet.

Ranværingen Carsten sang for både voksne og barn i helga, og med seg på Underverket hadde han med seg barnekor som var med på å forsterke låten «Tusen Lys» med sitt budskap om å ta vare på de trengende.

Sekser til nordnorsk visekonge

Musikalsk sett tydet lineupen både på kvalitet og bredde sett ut ifra responsen på publikum på festivalsletta begge dager.

Terningene trillet intet mindre enn fire-fem og seks, og den gjeveste og eneste med tallet seks var vår nordnorske visekonge, Halvdan Sivertsen.

Han ønsket oss velkommen til menighetsmøte, og satte tonen for en forrykende konsert der humor og gode replikker satt løst i en timelang konsert med innhold av de to viktigste elementene vi har, jorda og kjærligheten.

I «Kjærlighetsvisa» sang han «ingen er så god som du, da».

– Akkurat da var det lett å tenke at ingen er så god som du, Halvdan, skriver vår anmelder Rune Slyngstad.

Gabrielle skapte nok helgens beste stemning foran scenen, til tross for at hun slet med halsbetennelse. Hun var litt som det fantastiske jubileumsfyrverkeriet, som også avsluttet konserten hennes.

 

Kommentarer til denne saken