Eksotisk i kantina

FORBEREDELSER: Faglærer Arnulf Johansen Stenvik har nettopp demonstrert hvordan gjestekokkene må være utstyrt på kjøkkenet. Unni Johansen er assistent på Restaurant og matfag.FOTO: ASBJØRG SANDE

FORBEREDELSER: Faglærer Arnulf Johansen Stenvik har nettopp demonstrert hvordan gjestekokkene må være utstyrt på kjøkkenet. Unni Johansen er assistent på Restaurant og matfag.FOTO: ASBJØRG SANDE

Av

For alle som er glade i mat og liker å prøve nye smaker: Røde Kors gjentar suksessen fra i fjor med Internasjonal matkveld.

DEL

Om ettermiddagen onsdag 21. november dekkes buffeten i kantina på Mosjøen videregående skole, studiested Kippermoen. Den forberedes hele dagen på storkjøkkenet til Restaurant og matfag, der elevene på Vg1 skal assistere og veilede gjestekokker fra Vefsn voksenopplæring. Elever som går på norskopplæring bytter nemlig bort klasserommet på Skjervengan denne dagen med en mer enn full arbeidsdag over grytene.

Samarbeidet har kommet i stand etter et initiativ fra Vefsn Røde Kors, som også dekker råvareutgiftene til arrangementet med penger som vi har fått fra ExtraStiftelsen.

I fjor spiste om lag 250 personer seg mette på spennende og eksotiske retter fra mange forskjellige land. Vi håper på like mange besøkende i år og tror at buffeten skal bli minst like variert og velsmakende.

Voksne betaler en rimelig inngangsbillett, mens det er gratis for barn som kommer sammen med foresatte.

Menyforslag og handlelister er levert til skolen, som sørger for innkjøp og organiserer arbeidet. Nylig møttes samarbeidspartnerne til et forberedelsesmøte der planen for dagen, rutiner på kjøkkenet og ikke minst hygiene ble gjennomgått.

Artikkeltags