– Jeg synes det gikk kjempebra. Jeg er veldig stolt over de flinke elevene våre, de er proffe og har sånn disiplin på det de skal gjøre, sier Marit Thrana, rektor ved Vefsn kulturskole.

Onsdag var det klart for den tradisjonelle juleforestillingen til kulturskolen. Årets forestilling hadde navnet «Glade jul» og de 150 elevene som var i aksjon tok tilhørerne elegant gjennom jakten på julestemningen.

Les også: Jubel for kultur under samme tak - vyer om mulig storstue i Mosjøen sentrum: - Nå smeller startskuddet
Les også: – Jeg satser 110 prosent på musikken
Les også: Se bildene fra Vefsn kulturskoles våravslutning

– Et stort arbeid

– Det kan virke kaotisk og det koker skikkelig i dagene før, når man setter sammen alt. Men så kommer elevene på forestilling og leverer så sinnssykt bra. Jeg er selvfølgelig inhabil, men jeg er utrolig imponert over dem, sier Thrana.

Hun forteller at det ble solgt cirka 370 billetter til forestillingen, mens de fleste av de resterende plassene var satt av til elever på kulturskolen, så det var knapt ett eneste ledig sete gjennom kvelden.

– Jeg synes helheten ble veldig fin. Så er jeg veldig fornøyd med samarbeidet elevene mellom, at vi klarte å jobbe tverrfaglig. Det er ikke lett det vi holder på med, verken på scenen eller det som skjer bak. Det er et stort arbeid av elever, lærere og foreldre som hjelper til med logistikken. Så jeg er veldig stolt, og når jeg sier det, så mener jeg det, slår Thrana fast.

Musikallinje

Under forestillingen fikk publikum for første gang se glimt fra den nystartede musikallinja til kulturskolen. Linja ble startet opp i høst, men kulturskolen har ikke gått aktivt ut for å rekruttere elever.

– Vi rekrutterte innad i kulturskolen i år. Vi ville starte i det små for å se på markedet og få arbeidsro i starten. Det er så stort med mange elementer i musikal, så vi må jobbe fram en metode som fungerer. Jeg tror det funker veldig greit foreløpig, sier Thrana.

Musikallinja viste fram to nummer fra musikalen «La La Land», nemlig «City of stars» og «Someone in the crowd». Kulturskolerektoren sier at linjen kan kalles et fordypningstilbud.

– Det er krevende å både danse, synge og spille teater samtidig, så elevene på musikal må også være elev på en annen disiplin. De får litt ekstra utfordringer, rett og slett. Jeg tror elevene koser seg og vi lærerne koser oss også. Musikalgruppa skal øve sammen i ett år, og etter det håper vi at de skal få satt opp en helhetlig musikal, sier Marit Thrana.

Bildeserie

Se bildene fra Vefsn kulturskoles juleforestilling «Glade Jul»