En gledelig førjulsstund under kulturskolens juleforestilling: – Ungene er helproffe!

VARIERT: Kulturskolen bød på et variert program under "Glade jul". Under "Må bare ha det" fra Olsenbanden junior på sirkus fikk flere grupper vise seg fra,. I tillegg til sangere og dansere bidra nemlig visuell kunst med overdimensjonert godteri som rekvisita.

VARIERT: Kulturskolen bød på et variert program under "Glade jul". Under "Må bare ha det" fra Olsenbanden junior på sirkus fikk flere grupper vise seg fra,. I tillegg til sangere og dansere bidra nemlig visuell kunst med overdimensjonert godteri som rekvisita. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vefsn kulturskole skapte skikkelig julestemning under «Glad jul».

DEL

Man må nesten ha et hjerte av stein om man ikke blir rørt underveis i «Glade jul», kulturskolens juleforestilling. Men forestillingen bød på mye mer enn bare rørende øyeblikk.

I løpet av halvannen time troppet kulturlivets framtid (og nåtid) opp på scenen og imponerte med nydelig stemmeprakt, forrykende musikalnummer, flott dans og et trailerlass av talent.

Stor applaus

Den beste anmelderen til enhver forestilling er som regel publikum. Om de trives har man som regel gjort en god jobb, men om de i salen kjeder seg har man ikke lyktes.

I så måte traff kulturskoleelevene blink. For selv om det stort sett var skoleelever fra de yngste trinnene i salen, fulgte tilhørerne nøye med på alt som skjedde på scenen, og brøt ut i stor applaus mellom opptredenene.

– Applausen fra publikum er det beste! Det er ikke bestandig unger er så ivrige på å klappe, så når de gjør det er det bra. Det er en bra tilbakemelding, slår Marit Thrana fast.

Proffe elever

Rektoren ved Vefsn kulturskole syntes det var stas å ha to skoleforestillinger av «Glade jul» på fredag og var sikker på at alle kulturskoleelevene hadde en fin dag.

– Det var nok noen som var litt trøtte i dag etter premieren torsdag kveld, det var sikkert vanskelig å sovne etter den. Men de er så arbeidsomme. Og så er det spennende med skoleforestilling. Man blir fort litt ekstra nervøs når man skal opptre for klassekamerater og venner, sier Thrana, som roser de som sto på scenen.

– Ungene er helproffe! De er til stede hele tiden. Noen av dem har jo vært med i mange år og kan alt, så de tar seg av de andre og hjelper dem underveis.

Artikkeltags